Ανοιχτή επικοινωνία Αναστασιάδη-Νετανιάχου

Την ανοιχτή επικοινωνία με το Ισραήλ βρίσκεται η Κύπρος, με αφορμή τις εξελίξεις για την κυπριακή ΑΟΖ. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Μεγαλόνησου, Νίκος Αναστασιάδης, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει αναλάβει τον άτυπο ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα σε χώρες που "μπορούν να παρέμβουν προς την Τουρκία".

"Είχαμε

τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου προ μερικών ημερών και αυτό που, τουλάχιστον, γνωρίζω είναι τα διαβήματα που το Ισραήλ κάνει προς εκείνες τις χώρες που μπορούν να παρέμβουν προς την Τουρκία. Και περιορίζομαι μέχρι εδώ. Ευελπιστώ ότι εντός των ημερών θα έχουμε και ημερομηνία επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο", ανέφερε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Σημερινή, την πρώτη μετά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τι δήλωσε για το Κυπριακό

Μπορεί να κατηγορήθηκε για τη "χλιαρή αντίδραση" της Δύσης, όσον αφορά την παύση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ωστόσο, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι η διπλωματία, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, θα αποδώσει πολύ περισσότερα από τις ρητορικές διακηρύξεις, προσθέτοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα διακόπτονταν στο άμεσο μέλλον, λόγω των εκλογών στο ψευδοκράτος, ενώ παραδέχτηκε ότι οι προσδοκίες για κάποια θετική εξέλιξη ήταν χαμηλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα