Οι (παρα)μονταρισμένες σκέψεις μου

«Αμφίπολη, αγάπη μου, τι σου ’λαχε να πάθεις». Στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, έχω ζήσει τα «ξεμαλλιάσματα» συνταγματολόγων και έχω παρακολουθήσει με τη σφυρίχτρα κρεμασμένη στον λαιμό σεισμολόγους να «σκοτώνονται» χειρότερα και από καλεσμένους στα «Παρατράγουδα» της Αννίτας Πάνια για το ποιος είπε πρώτος ότι θα γίνουν «στάχτη και θρύψαλα» τα Μουράνα της θείας Ουρανίας...

Τώρα, έμελλε να ζήσουμε το «μαλλιοτράβηγμα» των αρχαιολόγων. Οι μεν να ολοφύρονται ότι είναι μακεδονικός ο τάφος, οι άλλοι να λένε ότι είναι ρωμαϊκός, η Σουβαλτζή να ορκίζεται σε όλα τα λείψανα που έχει ανακαλύψει

ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στην Αίγυπτο, αλλά εξαιτίας του Κώστα Σημίτη δεν προχώρησε η έρευνα, και η Αννα Παναγιωταρέα, ως εθελόντρια επικοινωνιολόγος των ενοίκων του ταφικού μνημείου (που τρέχα-γύρευε αν ζήτησαν εκείνοι κάποιον εκπρόσωπο), να μη μας επικοινωνεί ούτε ένα νεύμα τους.

Λοιπόν, θα περιμένω και την τοποθέτηση του Γιώργου Τράγκα. Κάποια στιγμή «πρέπει να σπάσει τη σιωπή του», δεν μπορεί. Να δείτε που ο Τράγκας θα είναι ο πρώτος που θα μιλήσει απευθείας με Καρυάτιδα, πριν από την Αννα Παναγιωταρέα. Περιμένοντας, λοιπόν, τον Γιώργο Τράγκα τι θ’ αποκαλύψει για τα λείψανα... συνεχίζουμε.

Γύρισε ο χρόνος πίσω


«Σπίτι μου, σπιτάκι μου» ή μια μεζονέτα πολυτελείας -υπέρλαμπρη, με κατασκευαστή τη Ζήνα Κουτσελίνη (φωτ.). Με τόσο τεράστιο και υπέρλαμπρο σκηνικό, μ’ έπιασε ένα άγχος για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά σε δευτερόλεπτα ξεπέρασα τη γελοιότητα της σκέψης μου, αφού επέδρασε η πρώτη δόση καφεΐνης στον εγκέφαλο.
Η συγκεκριμένη εκπομπή ξεχείλιζε από το άρωμα του οίκου Hermes Εlixir des Μerveilles, που αγαπάει χρόνια τώρα η διευθύντρια του ψυχαγωγικού προγράμματος του Alpha.
Η δομή της εκπομπής μού θύμισε την εποχή που η Κουτσελίνη, ως υπεύθυνη ψυχαγωγικού προγράμματος του Alter, είχε «κεντράρει» στο να αναδείξει ως παρουσιάστρια «πρώτης γραμμής» τη Φαίη Σκορδά. Ηταν ο δεύτερος χρόνος που το «Πολύ μπλα-μπλα» έβγαινε στον αέρα και η Ζήνα, εκτός του ότι είχε πλαισιώσει τη Φαίη με ανθρώπους ικανότατους, την είχε στείλει στη Θεσσαλονίκη για να κάνει συνεντεύξεις με προσωπικότητες, όπως τον Αντρέα Βουτσινά και τον τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Οταν είδα την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δίπλα στον Μπουτάρη, ανοιγόκλεισα τα μάτια μου και είδα στη θέση της τη Φαίη του 2008. Ο Σταματόπουλος είναι εκεί, «ταγμένος λεγεωνάριος», για να σώζει με την εμπειρία του τις «κούφιες μπαλιές». Ο Αντώνης Λουδάρος, αξιόλογος ηθοποιός και ευγενέστατος «τηλεοπτικός συνοδός» της παρουσιάστριας, όπως και ο Νίκος Αναδιώτης, ένας άντρας, που διαθέτει μέτρο –άλλωστε, τα ρεπορτάζ που παρουσιάζει μόνο εκείνος και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, νέος, θα μπορούσαν να τα διαχειριστούν.

Δένουν και στον αέρα

«Στα καλά καθούμενα», στο Epsilon. Μια πολύ φιλική για τον πρωινό τηλεθεατή εκπομπή… αλλά. Τι μου άρεσε: Το ζευγάρι! Μπράβο τους, σαν να ήταν πολύ καιρό στον τηλεοπτικό αέρα παρέα. Η ενότητα «Κοντά στον βασιλικό»... Το γέλιο προέκυψε αβίαστα και οι πρωταγωνιστές του θέματος, Κρατερός – Κωνσταντινίδου, καταπληκτικοί. Το ρεπορτάζ της Ολγας Λαφαζάνη για τα παιδιά που εγκατέλειψαν τα «εγκόσμια» για ζήσουν στη φύση. Ετοιμη είμαι να μαζέψω τα τετράποδα και τη χελώνα, για να ζήσω σε καλύβα μαζί τους. Τι δεν μου άρεσε: Το σκηνικό. Υπερισχύει ως χρώμα το λευκό με το γκρι… Ποτέ, μα ποτέ δεν έχουν λανσαριστεί ως τηλεοπτικά χρώματα. «Το κοντινό της παρουσιάστριας». Είναι που είναι ξανθιά η Κατερίνα, έρχεται και το κοντινό της με το φόντο πιο «θολοαδειογκρί» και ένιωσα ότι ήθελα να τους στείλω ένα γεράνι για να «σπάσει» η «γκριζίλα».

Η λάμψη και ο Ανθιμος

Τρία υπέρλαμπρα σκηνικά είδα (μέχρι στιγμής)
1. « Αποκαλυπτικά» με τον Μένιο Φουρθιώτη.
2. « Σπίτι μου, σπιτάκι μου».
3. «Μία» με την Τατιάνα Στεφανίδου.


Και τώρα κάτι άλλο. Ο μητροπολίτης Ανθιμος στην Αννίτα Πάνια.
Καταρχάς, το ότι η Πάνια μίλησε στον μητροπολίτη χρησιμοποιώντας την αννιτοδιάλεκτο, που δεν αλλάζει ποτέ και στην οποία απαντούσε ο μητροπολίτης χωρίς να δείχνει ότι ενοχλείται, με κάνει να γράψω ότι επικοινωνιακά είναι «δ@@@@υ κάλτσες» και οι δύο! Μπράβο για την επιλογή καλεσμένου, τη συνέντευξη και το αποτέλεσμα.
Οσο για το «Annita.gr», έχουμε να γράψουμε πολλά στο μέλλον. Για ξεκίνημα, «πήρε το χαρτί» και της τηλεθέασης, μ’ ένα σκηνικό που ακολούθησε σε αποχρώσεις και σε στήσιμο το τηλεοπτικό σπίτι που αγάπησαν να επισκέπτονται όσοι βλέπουν Αννίτα.

Εκπομπή-ορθάδικο


«Οι αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, με Γιάννη Ντσούνο - Χρήστο Κούτρα. Μου άρεσε η χαρούμενη διάθεση που έχουν τα παιδιά, γιατί από «νεκρολογίες» είμαστε «σακατεμένοι». Επίσης, ε-κπλη-κτι-κός ο Νίκος Υποφάντης. Είναι τόσο άνετος, σου προκαλεί τόσο αισιόδοξη διάθεση, αλλά είναι και τόσο «διαβασμένος» στο θέμα του, που ό,τι και να κάνεις, σταματάς για να μάθεις.
Τι δεν μου άρεσε: 1) Καταρχάς όταν έγινε η σύνδεση με Αμφίπολη και η συνάδελφος από εκεί μίλησε για το ύψος των Καρυάτιδων, που η θέα τους προκαλεί δέος... ήταν άκομψο το χιούμορ εκ μέρους των παρουσιαστών. 2) Η ορθοστασία, για δύο λόγους. Α) Οταν μπήκε η Λίδα Μπόλα στο γενικό πλάνο, δίπλα στ’ αγόρια έμοιαζε «νάνος». Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει μια ειδικότητα που λέγεται σκηνοθέτης. Β) Μου δημιουργεί (μπορεί μόνο σε μένα, που μια διαταραχή την έχω) την επιθυμία να παρακολουθήσω την εκπομπή όρθια.
Και τη στιγμή που σκεφτόμουνα ότι η εκπομπή του ΣΚΑΪ είναι ορθάδικο, τσουπππ... σκάει η διαφήμιση για τα ανατομικά σαμπό παπούτσια, που ανακουφίζουν από την ορθοστασία!!!! Διαβολικοί διαφημιστές!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα