Οι (παρα)αμοντάριστες σκέψεις μου!


Σήμερα θέλω να κάνω κάποιες εναλλακτικές - στυλιστικές προτάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του σταυρού από την ελληνική σημαία. Με την απόλυτη πεποίθησή μου ότι τα «σύμβολα ΔΕΝ αλλοιώνονται», θα δώσω ως παράδειγμα το διεθνές σήμα της apple! Φανταστείτε ο δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας που ίδρυσε ο Jobs να πρότεινε να αποσυρθεί το δαγκωμένο μήλο και στη θέση του να μπει ένα καρότο, ένα σύκο, μια μπάμια... Why not?

O σταυρός και η γαλανόλευκή

μας λοιπόν αιώνες τώρα πάνε πακέτο και όοοοολο μαζί το «πακέτο» είναι ταυτισμένο με ό,τι σημαίνει Ελλάδα. Μαθαίνω για την «τάση» απόσυρσης του σταυρού και για την πιθανή αντικατάσταση των οριζόντιων μπλε και άσπρων γραμμών με πιο παχιές και κάθετες!... Η απόλυτη άποψή μου είναι ότι όποιος αλλοιώνει ένα σύμβολο είναι βλαξ και οι βλάκες είναι για μένα η πιο επικίνδυνη κατηγορία ανθρώπων. Αν όμως, ντε και καλά..., ήρθε και η ώρα της ελληνικής σημαίας να αλλοιωθεί, γιατί να μην καταργηθεί εντελώς το μπλε και το λευκό (που στο φινάλε είναι και ψυχρά χρώματα) και η σημαία να αλλάζει ανάλογα με την εποχή;

Και τι δεν θα έδινα να μπορούσαν για μια στιγμή να εμφανίζονταν στη Βουλή ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης… Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σταυροκοπηθώ με όλα όσα ακούω και διαβάζω.

Ζήτησε τη βοήθεια του κοινού



Σαν «χτες» ήταν, θυμάμαι, που η Αννα Μπουσδούκου είχε ξεσπάσει σε κλάματα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο λόγος; Αποχαιρετούσε τους τηλεθεατές για την καλοκαιρινή της άδεια. Λίγο πριν βγει στον «αέρα» της εκπομπής της, 25 Αυγούστου, από τον λογαριασμό της στο twitter ζητούσε συμβουλές αποβολής του άγχους.

Αν είστε παρουσιάστρια και αγχώνεστε πριν από την εκπομπή, να μερικοί τρόποι που θα σας χαλαρώσουν:

1. Κάντε τσίσα σας πριν μπείτε στο στούντιο. Η «πίεση» δημιουργεί συχνοουρία.

2. Αποφύγετε να βλέπετε φωτογραφίες των Στικούδη, Κορινθίου, Σκορδά, Μενεγάκη, Μακρυπούλια, οι οποίες μας καταδιώκουν παντού, φορώντας μαγιό και κολυμπώντας μήνες σε τιρκουάζ νερά.

3. Κρατήστε στο χέρι ένα μολύβι, για να δείξετε: α) ότι είστε διαφορετικό «μοντέλο» από την Ελλη Στάη, που κυκλοφορεί πάντα με Μont Blanc και β) για να ζωγραφίζετε κυκλάκια στο χαρτί σας όταν θα ακούτε τα νέα για τους ροδακινοπαραγωγούς.

4. Αναλογιστείτε ότι η Κατερίνα Καινούργιου χόρεψε μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό, αλλά και ότι η Φαίη Σκορδά ετοιμάζεται να πάρει μέρος στο Dancing With The Stars.

Ξεπατικώστε, αν και είστε μικρό κορίτσι και μπορεί να μη θυμάστε, τον τρόπο που διαχειριζόταν τα πάντα-όλα ο Μανώλης Καψής, ως σχολιαστής του Μega: Παρέμενε

αμίλητος στο παραθύρι, χωρίς αντίδραση, ακόμη και στην πιο μεγάλη είδηση.



Μιμή και αλά γαλλικά



Πιστοί της στήλης αναγνώστες, έμαθα κάτι που δεν μπορώ να μη σας μεταφέρω. Σε ταινία μεγάλου μήκους, και μάλιστα γαλλικής παραγωγής, θα πρωταγωνιστήσει η Μιμή Ντενίση. Η ιστορία θα αφορά τη ζωή ενός Παλαιστίνιου μετανάστη και, από ό,τι ξέρω, ρόλο guest θα παίξει και ο Γιάννης Στάνκογλου. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τη μεγάλη παραγωγή που θα ανεβάσει η Μιμή, «Σμύρνη μου αγαπημένη», θα έχει για ακόμη μια φορά ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Βλέπετε, τα γυρίσματα για την ταινία απαιτούν συνεχείς μετακινήσεις και πολλή, πολλή, πολλή δουλειά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑΡΑΞΑΝ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΜΑΣ...


îΘυμάστε που έγραφα στο προηγούμενο τεύχος μας ότι η προπώληση εισιτηρίων του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σύρο δεν πήγαινε καλά εξαιτίας των κακών εντυπώσεων που είχε αφήσει ο τραγουδιστής στο κοινό από την προηγούμενη εμφάνισή του στο νησί; Φέτος, η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 27 του μηνός, αλλά μέχρι τις 25 είχαν πουληθεί μόνο 100 εισιτήρια και οι διοργανωτές την ακύρωσαν.

ΚΟΥΙΖ: Ποιο τηλεοπτικό δίδυμο παρουσιαστών σε μεγάλο κανάλι έχει μετατρέψει την εκπομπή πίσω από τις κάμερες σε «Λωρίδα της Γάζας» για τους εργαζόμενους; Φυσικά, η δυσανεξία του ενός για τον άλλον είναι εξαιρετικά φανερή και on camera, αλλά στα διαλείμματα υποφέρουν συνεργάτες και «σοκάρονται» καλεσμένοι από τα μπινελίκια.

îΤρύφωνας Σαμαράς (παρουσιαστής - χορευτής - ηθοποιός - fashion icon - κομμωτής κάποτε). Ο χορηγός αποχώρησε από την εκπομπή του και ο star θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί σε εντελώς καινούργια οικονομικά δεδομένα.

Μουσική στη γη του φωτός



«Με τη βαθιά πίστη ότι στις δύσκολες και σκληρές συγκυρίες που περνάει σήμερα η ανθρωπότητα το μόνο φωτεινό παράθυρο ελπίδας είναι ο Πολιτισμός, εμείς το ανοίγουμε και σας καλούμε να ζήσετε λίγες ώρες τη μαγεία της μουσικής κάτω από τη Δηλιανή Πανσέληνο», γράφει η πρόσκληση του Γιάννη Βόγλη. Ο εξαιρετικός ηθοποιός, ως πρόεδρος των Φίλων Ενωσης Δήλου - Ρήνειας, διοργανώνει μια μουσική μυσταγωγία στον τόπο όπου γεννήθηκε το φως! Οσοι βρεθούμε στη Δήλο στις 6 Σεπτεμβρίου θα δούμε και θα ακούσουμε τη Μαρίζα Κοχ με πρόγραμμα «Φάτα Μοργκάνα» - «Αντικατοπτρισμοί», μαζί με τους Γιώργο Σαλβάνο (ηλεκτρικό πιάνο), Νάσο Γκρόζα (ηλεκτρικό πιάνο), Δημήτρη Παπαγγελίδη (κιθάρα), Θωμά Δρόσο (παραδοσιακή φλογέρα), Ηλία Βαμβακούση (τραγούδι - ούτι) και Τζένη Ντούρου (τραγούδι-κρουστά). Οσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε στο [email protected].

Διαμάντια και… σχετικότητα



Η Ελένη Μενεγάκη έκανε βόλτα στο Ματογιάννι, στη Μύκονο, με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και αγόρασαν διαμάντια αξίας, λέει, 25.000 ευρώ. Επειδή όλα είναι σχετικά στη ζωή αυτή, νομίζω ότι η κρίση έχει επιπτώσεις και στα κορίτσια, που όλα, μα όλα αγαπάνε τα διαμάντια. Ενα διαμάντι 25.000 ευρώ μπροστά σε ένα των 120.000 ή

500.000 ευρώ είναι μια «συμπαθητική πετρούλα», όχι ιδιαίτερης κοπής, απλή - καθημερινή - ευκολοφόρετη, να ταιριάζει με όλα, χειμώνα - καλοκαίρι. Συμπέρασμα: Πάντα κάνει πρακτικές αγορές η Ελένη, που σε καλό δρόμο βάζει και την Κωνσταντίνα. Και ένα άσχετο… Ο Λευτέρης Λοτσίτσερο (ο υδραυλικός της καρδιάς μας), μέχρι πριν από λίγο άνεργος, με την ιδέα του «άντρες για ενοικίαση» αποθεώνεται από τούτη τη σελίδα. Οποια από μας, κορίτσια, θέλει να κατεβάσει χαλιά, να αλλάξει το σιφόνι του νεροχύτη, να βγάλει το λυκόσκυλο βόλτα ή να βγει ένα βράδυ στο θέατρο, καλεί την ομάδα «Σύζυγοι προς ενοικίαση» και ξεμπερδεύει, χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση την επόμενη μέρα να φτιάξει και πρωινό.

Keywords
σκεψεις, dancing with the stars, λωρίδα της γάζας, φαιη σκορδα, το φως, ελενη μενεγακη, σταυροι, apple, jobs, σημαίνει, ελλαδα, αποσυρση, μπλε, βουλη, αννα, twitter, ζετα μακρυπουλια, ελλη, νέα, dancing, stars, χατζηγιαννης, εισιτήρια, κουιζ, camera, σαμαρας, fashion, icon, star, φως, κοχ, ηλεκτρικος, ούτι, μυκονος, πετρουλα, καλοκαιρι, θεατρο, Αντωνης Σαμαρας, πετρουλα dvd, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, steve jobs, otenet, η ημέρα της γης, ποιος αποχωρησε απο το dancing with the stars 3, ποιος κερδισε στο dancing with the stars 3, ειδησεισ τωρα, ελενη, τι σημαινει, αδεια, δουλεια, δυσανεξια, ηθοποιος, καθημερινη, λυκοσκυλο, μαγιο, μηλο, μουσικη, προγραμμα, τα νεα, φωτογραφιες, ωρα, dancing with the stars, icon, star, αννα, βοηθεια, βραδυ, γυρισματα, διδυμο, εδινα, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, ελλη, ελλη σταη, εμφάνιση, ζωη, ζησετε, ιδεα, καμερες, καψης, κολοκοτρωνης, κοχ, μαγεια, μενεγακη, μηνες, μιμη ντενιση, μπλε, μικρο, ομαδα, παντα, πηγαινε, πιστη, πρωινο, ρολο, σκορδα, συρο, φυσικα, φορα, χερι, ωρες, αγορες, αιωνες, dancing, fashion, jobs, camera, κωνσταντινα, λευκο, μια φορα, μπροστα, μυκονο, stars, πακετο, σημαια, σημαίνει, σημα, τιρκουαζ, υδραυλικος, θελω να, θωμα
Τυχαία Θέματα