Οι (παρα)αμοντάριστες σκέψεις μου!

«Εγώ καβαλάω μηχανές και όχι καλάμια». Αυτό δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναγνωστάρια μου, σε ερώτηση που του έκαναν για το «αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός». Με γαργαλάει να του απαντήσω ότι «η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους», εκτός και αν κάνει ένα break ζωής.
Το καταλαβαίνω να βαριέται κάποια στιγμή να παρουσιάζει εκπομπές, το καταλαβαίνω να βαριέται και την τσίκνα της κουζίνας, όταν επιχειρεί και ως ιδιοκτήτης μαγέρικου πετυχημένου, αλλά, όταν κάποιος «κατεβαίνει» στην πολιτική… ως αρχηγός του «Ποταμιού», φαντάζομαι ότι ονειρεύεται το ποτάμι να γίνει Δούναβης και όχι ξεροπόταμος

με καλαμιές. Και τώρα μία ερώτηση-απορία.
Ξέρει κανείς να μου πει από πόσα κανάλια θα βλέπω τον Γιώργο Τράγκα; Και Κontra και Vergina και... ένα, δύο ακόμη.
Παρακαλώ να βρεθούν άμεσα, γιατί η αγορίνα μου θα υποστηρίζει ότι τη «φιμώνουν». George, η εκπομπή για τα «ξένα κέντρα» που κρύβονται πίσω από κυβερνητικούς και όχι... με συντάραξε. Δεν θυμάμαι ποτέ να ακούστηκε ή να υπονοήθηκε ότι «πίσω» από ανθυποπαράγοντα στη χώρα υπάρχει κάποιο «ξένο κέντρο»... Το μόνο που θυμάμαι εγώ, πάντως, ήταν το «Οn the Rocks», στο Λαγονήσι.

«Εγώ ο απαισιότατος»

Επειδή μνήμη «γκαμήλας» έχω, δεν ξεχνώ τις άθλιες δηλώσεις του νυν δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου. Στις 28 Ιανουαρίου, στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά και στον Ν. Παρασκευά, σε ένα παραλήρημα ανοησίας, δήλωσε: «Φίλες και φίλοι, όταν βλέπετε ανθρώπους να πετάνε φαγητό στον δρόμο για να ταΐσουν τα αδέσποτα, να τους καταγγέλλετε. Αυτοί (που ταΐζουν τα αδέσποτα) μισούν τα παιδιά του Πειραιά, γι’ αυτό θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς των προστίμων...
Ο δήμαρχος, δηλαδή, του Πειραιά δίνει το δικαίωμα μόνο στους ιδιοκτήτες τετράποδων να παρέχουν σε αυτά τα πλάσματα τροφή και νερό. Τα υπόλοιπα πλάσματα, τα οποία περιφέρονται και είναι απόλυτη υποχρέωση της δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, να φροντίζει, σύμφωνα με τον δήμαρχο θα πρέπει να τρέφονται με τσιμέντο ή να κυκλοφορούν σκελετωμένα στους δρόμους (για να μην αρχίσω να θυμίζω πόσες επιδοτήσεις δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη σίτιση και τη στείρωση των μη δεσποζόμενων ζώων σε δήμους).

Πού κατεβαίνει η Χριστίνα


Η όμορφη Χριστίνα Παλαιολόγου είναι από τη Χαλκίδα! Βλέπω και διαβάζω ότι η νεαρή θεωρείται -όχι άδικα- μία από τις πιο καυτές παρουσίες της Χαλκίδας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν ουρά οι υποψήφιοι δήμαρχοι για να καταφέρουν να την πείσουν να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Ομως εκείνη πήγε «κόντρα στο ρεύμα», αφήνοντάς τους, λέει, στα κρύα του λουτρού... Βρε κουτά, η Χριστίνα κατεβαίνει, αλλά σε άλλη αναμέτρηση. Star - kormara kalokairi 2014.

Ειδήσεις που τάραξαν τα τσάκρα μας...


- Ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν τη Νίνα Λοτσάρη να εμφανίζεται χωρίς μακιγιάζ στην περιοχή της Γλυφάδας. Οχι, δεν πέρασε το Πάσχα αμακιγιάριστη στην Πάρο. Εκεί το είχε, ναι!


-Ο Γιάννης Πρετεντέρης αναγκάστηκε να ανατρέξει σε λεξικό για να μάθει τι σημαίνει η λέξη «φετίχ». Ολα ξεκίνησαν τη στιγμή που ο Βαγγέλης Βενιζέλος ονομάτισε φετίχ το ευρώ. Ας τα ξεμπερδέψω.
-Εξαρτάται, πάντως, από το ΧΡΩΜΑ του. Αν είναι πράσινο, μμμμ! Κάτι αρχίζει να κουνιέται. Αν είναι μοβ, αρχίζει και παίζει... Αν είναι πολλά μοβ, τότε θα έχει πρόβλημα η company που βγάζει τα Viagra!
- Το τελευταίο φετίχ που κυκλοφόρησε στην πιάτσα είναι το φόρεμα το οποίο φόρεσε η Κατερίνα Γκαγκάκη στο «Voice». Αυτό το φόρεμα διέθετε μια πατέντα με την οποία έμοιαζαν τα «μεμέ» να είναι ελεύθερα, χωρίς να είναι.

Είχε χάσει τον εαυτό της


Η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου απάντησε στις φήμες περί χωρισμού της. Για να μη συνωστίζεστε οι ενδιαφερόμενοι, η ίδια η Μαριλένα, την οποία καταχάρηκα όταν την είδα να ανεβαίνει στο τραπέζι του «Μες στην καλή χαρά» και να «γκαζώνει» το τσιφτετέλι, είπε ότι όλες αυτές οι φήμες περί χωρισμού της με τον κύριο Κοροξενίδη τροφοδοτήθηκαν γιατί είχε αφιερωθεί πολύ στα παιδιά και είχε «χάσει τον εαυτό της»... Μέχρι που ο Αντώνης Ρέμος (ναι, ναι!), όπως το γράφω, μια νύχτα στη Μύκονο της είπε: «Μαριλένα, τώρα θα τα πούμε». Ε, αυτό ήτανε! Προφανώς το Μαριλενάκι ξεκίνησε από πίνα κολάντα, πέρασε σε μπέρμπον, το γύρισε σε τεκίλα, ήρθε στα κέφια, έριξε και καμιά εικοσαριά τσιφτετέλια -το «έκαψε το πελεκούδι» δηλαδή! Με αυτά και με τα άλλα, άρχισαν οι «σκατόψυχοι» να γράφουν περί χωρισμού και άλλα τόσα παράλογα...

Ο Κωνσταντίνος και το τραγούδι



Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (μορφωμένος - παρουσιαστής - φιλόσοφος - ποιητής και διαμορφωτής άποψης) μπορεί να έχει αποτελέσει έμπνευση, για να σχολιάσω τις δημόσιες εμφανίσεις του και τον ευχαριστώ γιατί, εξαιτίας και εκείνου, οι στιγμές που έβλεπα τηλεόραση ήταν λιγότερο πληκτικές. Με την άρνησή του να συμμετάσχει στο «Just the two οf us», δηλώνοντας ότι οι συνάδελφοί του στην ενημέρωση δεν θα τον συγχωρούσαν ποτέ, θέλω να ξέρει από μένα -με το χέρι στην καρδιά- ότι οι... συνάδελφοι στην ενημέρωση παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν «λοβοτομημένοι». Ακόμη, η τηλεθέαση στον χρόνο που θα έβγαινε να τραγουδήσει, ας πούμε, το «Σ’ έχω κάνει Θεό» ή το «Φωτιά στα Σαββατόβραδα» θα χτυπούσε ταβάνι... Παράδειγμα, εγώ. Θα έβλεπα τη συγκεκριμένη παραγωγή αποκλειστικά για σας, Κωνσταντίνε, και δεν κάνω πλάκα. Επίσης, οι περισσότεροι συνάδελφοι -τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία- ζουλεύουν αυτούς που ξεχωρίζουν και διακρίνονται...
Διότι, αγορίνα μου, την Τέτα τη «νυχού» στο Διακοφτό δεν την ξέρουν, εσένα όμως σε γνωρίζουν. Την Τέτα τη γνωρίζει ο «μικρόκοσμος» των αναγνωρίσιμων άκρων (χεριών - ποδιών). Ο μπαρμπα-Χαράλαμπος στο Λιανοκλάδι βλέπει μια παράφωνη κυρία που βασανίζει τον Βαρθακούρη. Αν, πάντως, έλεγε «ναι» ο Γιώργος Τράγκας σε μια τέτοια παραγωγή, το «χαρτί» το είχε πάρει το κανάλι μόνο με μία εμφάνιση και, πιστέψτε με, Κωνσταντίνε, δεν θα άνοιγε «ρουθούνι» από συναδέλφους στην ενημέρωση!

Keywords
Τυχαία Θέματα