Προεκλογική Ελλάδα... Αδρεναλίνη στο κόκκινο!


Οργανώσαμε με λίγους φίλους περιοδεία στα εκλογικά κέντρα των Τζιτζικώστα και Ιωαννίδη και εκεί είδαμε την ίδια διαδρομή να κάνει και ο πρώην υπουργός Σωτήρης Κούβελας, με αφορμή την υποψηφιότητα του γιου του.

Η απάντηση που σόκαρε

Θορύβησε η απάντηση που έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στο ενημερωτικό site

της Θεσσαλονίκης seleo.gr, όταν ρωτήθηκε ποιον από τους Γιάννη Ιωαννίδη και Απόστολο Τζιτζικώστα στηρίζει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Είμαι με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οπως λέω στους ψηφοφόρους του Δήμου Θεσσαλονίκης πως πρέπει να αξιολογήσουν τους υποψήφιους δημάρχους και να αξιολογήσουν και εμένα, έτσι και για την περιφέρεια λέω να αξιολογήσουν οι πολίτες και να επιλέξουν τον πιο ικανό κατά τη γνώμη τους», είπε ο Σταύρος, προκαλώντας πολλαπλά εγκεφαλικά στο στρατόπεδο Γιάννη Ιωαννίδη. Στο τέλος, πάντως, έσπευσε να επισημάνει πως «είναι γνωστό από ποιον πολιτικό χώρο προέρχομαι και με τιμά η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας».

Με Μηταφίδη ο... Χρήστος



Αυτές οι εκλογές είναι της ανατροπής, καθώς υποψήφιοι δήμαρχοι και συνδυασμοί προχωρούν σε.... καινοτόμες ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (φωτ.) με τη «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» (και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ) θα συμπεριλάβει στον συνδυασμό του ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο μια τρανς. Πρόκειται για την Κρίστυ Ταπάντση, η οποία, επειδή δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγή φύλου, θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο με το κανονικό της όνομα, δηλαδή ως Χρήστος Ταπάντσης, ενώ το Κρίστυ θα βρίσκεται σε παρένθεση.
Συμπάθειες

Οι υποψήφιοι του Καλαφάτη στηρίζουν υποψήφιους του... Τζιτζικώστα;
Ο γνωστός αθλητικογράφος Περικλής Στέλλας πέρασε για καφέ από το εκλογικό του Απόστολου, για να δει τη φίλη και συνάδελφο Μελίνα Καραπαναγιωτίδου αλλά και για να φωτογραφηθεί με το φυλλάδιό της και να... διαδηλώσει τη συμπάθειά του!

Το σχόλιο του Δημήτρη


Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μίλησε σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εν όψει εκλογών στο ΑΠΘ. Στο δε ακροατήριό του ήταν και η υποψήφια ευρωβουλευτίνα Μαρία Σπυράκη, η οποία καθόταν δίπλα στην πρώην έπαρχο του Ψωμιάδη και νυν υποψήφια αντιπεριφερειάρχη του Ιωαννίδη, Πόπη Καλαϊτζή. Μάλλον θα ήταν η πρώτη φορά που η συνάδελφος παρακολουθούσε ως στέλεχος της Ν.Δ. τέτοια εκδήλωση, όπως καταλάβαμε από το δηκτικό σχόλιο του Δημήτρη Τσάμη (φωτ.), στο fb, όπου αναρωτήθηκε: «Ποια είναι η φανατική ΔΑΠίτισσα δίπλα στην Πόπη;».

Τρέχει για τον κόουτς



Ολο το Πολιτικό Γραφείο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων Στράτου Σιμόπουλου έχει μεταφερθεί στο στρατόπεδο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και τρέχει νύχτα - μέρα για την προεκλογική καμπάνια του κόουτς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνει ο Στράτος Σιμόπουλος για τον Ιωαννίδη. Ούτε για τον εαυτό του δεν έριξε τέτοιο τρέξιμο!

Οι θέσεις των «αντιπάλων»


Αιώνιοι «αντίπαλοι» οι δύο δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης Χρήστος Νικολαΐδης (φωτ.) και Βαγγέλης Μωυσής, αφού διεκδικούν και τελικά κερδίζουν παρόμοιες κομματικές θέσεις. Ο ένας ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και ο άλλος τον διαδέχθηκε. Ο ένας ανέλαβε θέση συμβούλου στην ΕΡΤ3 και ο άλλος άτυπου συμβούλου στη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης. Ο ένας έχει την επικοινωνία του Ιωαννίδη και ο άλλος του Καλαφάτη. Και οι δυο συνδέονταν με τον πρώην δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο. Ο πρώτος ως υπάλληλος στη δημοτική τηλεόραση και ο δεύτερος ως στέλεχος της Ν.Δ.

Κάνει αγώνα

Ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη που τρέχει και κάνει αγώνα υπέρ της Ν.Δ. εν όψει των ευρωεκλογών είναι ο ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου. Μέχρι στιγμής το πολιτικό του γραφείο έχει πραγματοποιήσει 7 πολιτικές εκδηλώσεις στους δήμους της Β’ Θεσσαλονίκης με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές», με την τελευταία να είναι προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή, στα Κουφάλια.

Το δαιμόνιον

Χαμός έγινε με τα... μανταλάκια των καρτών των υποψηφίων που έστησαν οι Λευτέρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Εικοσιδυός έξω από το μαγαζί τους, στον κεντρικότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κούσκουρα. Το σχοινί με τα «άπλυτα των υποψηφίων», δηλαδή βιογραφικά και φωτογραφίες, απλώθηκε σε όλο το μήκος και οι περαστικοί σχολίαζαν δεόντως...

Χαλαρά

Την πέταξε την μπηχτή του για τη Ν.Δ. ο «ξανθός», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα της Συγγρού τον έχει αφήσει να βάζει μόνος του το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα του προεκλογικού του αγώνα. Φαίνεται πως ξεχνά ότι για χάρη του ανέβηκε στην πόλη μέχρι και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. Από το τίποτα, κάτι είναι και αυτό.

Ρελάνς Σίμου

Μεταγραφή-έκπληξη έκανε ο Σίμαρχος στη Νεάπολη, εντάσσοντας στον συνδυασμό του τον μέχρι σήμερα ορκισμένο αντίπαλό του και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ζιγκερίδη. Μετά τις συνεχείς απώλειες προς την πλευρά Χατζησάββα, ο Δανιηλίδης έψαχνε ένα σημείο αναφοράς στη Νεάπολη που θα τον βοηθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Και μάλλον το κατάφερε…

Keywords
Τυχαία Θέματα