Οι 43 μεξικανοί φοιτητές δολοφονήθηκαν από καρτέλ ναρκωτικών

Οι 43 μεξικανοί φοιτητές παιδαγωγικής που αγνοούνται εδώ και τέσσερις μήνες δολοφονήθηκαν ύστερα από εντολή ενός σκληρού καρτέλ ναρκωτικών που τους θεώρησε μέλη μιας αντίπαλης συμμορίας. Αυτό ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η κυβέρνηση του Μεξικού επιβεβαιώνοντας τελικά το θάνατο των νέων αυτών.

Η εξαφάνισή τους, τη νύκτα της 26ης Σεπτεμβρίου στη νοτιοδυτική πόλη Ιγκουάλα, οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις στο Μεξικό και σε διεθνή καταδίκη της κατάστασης της ασφάλειας στη χώρα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον

πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο και βυθίζοντας την κυβέρνησή του στη μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει.

Ο δήμαρχος της Ιγκουάλα και η σύζυγός του συνελήφθησαν στη συνέχεια ως οι δύο βασικοί ύποπτοι. Η υπόθεση αναφέρεται πλέον ως ένα παράδειγμα των δεσμών ανάμεσα στο οργανωμένο έγκλημα και την πολιτική που πιστεύεται ευρέως ότι υφίστανται σε μεγάλο τμήμα του Μεξικού. Από το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε πως ο Φελίπε Ροντρίγκες, ένα συλληφθέν μέλος των Γκερέρος Ουνίδος, ομολόγησε ότι πήρε εντολή από ένα από τα αφεντικά του να εκτελέσει τους 43 νέους, οι οποίοι σπούδαζαν σε μια παιδαγωγική ακαδημία στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα