Ένα οπλοστάσιο (!) δόθηκε ως δώρο σε Δένδια, Γεννηματά και Λαμπρόπουλο

Ευτυχώς που έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν είχε στήσει μπλόκο η …αντιτρομοκρατική εχτές αργά το απόγευμα όταν αναχωρούσαν από το υπουργείο ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας και η πρώην Αναπληρωτής του Φώφη Γεννηματά.

Αιτία ήταν το γεγονός ότι μετέφεραν στα αυτοκίνητά τους ένα μικρό…οπλοστάσιο!!!

Αποενεργοποιημένα βεβαίως όπλα που τους πρόσφεραν ως αναμνηστικά δώρα οι Αρχηγοί των Κλάδων κατά την τελετή παραδόσεως των καθηκόντων τους στη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, υπό τον Πάνο Καμμένο.

Ένα

τυφέκιο των Ειδικών Δυνάμεων και των υπηρετούντων παλαιά στον Έβρο, τύπου FN-FAL πρόσφερε ο νέος ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στον απερχόμενο, ο οποίος το είχε χρησιμοποιήσει όταν υπηρετούσε ως Δόκιμος Αξιωματικός στον Έβρο. Μία αραβίδα Thomson που είχαν οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί στον Ελληνικό Στρατό πρόσφερε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρ.Μανωλάς, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος πρόσφερε ένα ξίφος αξιωματικού, που ως έφεδρος Λοχαγός «θα έπρεπε να είχατε» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης πρόσφερε ένα ζεύγος ναυτικών κυαλιών ενώ ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Γιώργος Δριτσάκος την εικόνα των Αρχαγγέλων πάνω σε ένα ξυλόγλυπτο. Ο Αρχηγός ΓΕΣ πρόσφερε στην Φώφη Γεννηματά και ένα μικρού μεγέθους γαλλικό πιστόλι του 1919 (!) τύπου «Ρουμπί», που λόγω ακριβώς του μεγέθους του, αποκαλείτο «γυναικείο». Ανάλογα αναμνηστικά δώρα έλαβε και ο πρώην ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ όλοι τους έλαβαν από τους Αρχηγούς και τους θυρεούς των Κλάδων.

Στρατιωτική παράδοση και στρατιωτικό πρωτόκολλο που τελικώς «κάτι» πολύ σπουδαίο αφήνει στις πολιτικές ηγεσίες που περνούν από το στρατόπεδο «Παπάγου».

Καθόλου άσχημα!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα