ΟΑΕΔ: Πρακτική άσκηση με αμοιβή για 4.479 άτομα

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" για το σχολικό έτος 2013/14 ο αριθμός των μαθητών των ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε φορείς του δημόσιου τομέα ανέρχονται σε 4.479.

Συγκεκριμένα, σε 158 ανέρχονται οι φορείς απασχόλησης των μαθητών του ΟΑΕΔ με τις περισσότερες

θέσεις να προσφέρονται κατά σειρά στον ΟΑΕΔ (405), Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (333), Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (240) και Γενικό Επιτελείο Στρατού (239).

Σημαντική θα είναι και η ενίσχυση αρκετών νοσοκομείων, αφού όπως προβλέπεται από την απόφαση του Υπουργού αρκετοί μαθητές των ΕΠΑΣ θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους σε νοσοκομεία.

Αμοιβή κατά την πρακτική άσκηση

Όπως αναφέρει έγγραφο του ΟΑΕΔ, ορίζεται ως ποσοστό αμοιβής όλων των μαθητών των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού το 75% επί του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αναπροσαρμόστηκε από το 70% στο 75% με υπουργική απόφαση.

Οι μαθητές σε όλο το διάστημα της πρακτικής άσκησης ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ενώ οι επιχειρήσεις επιδοτούνται με 12 ευρώ για κάθε απασχολούμενο. Το ως άνω ποσοστό αμοιβής ισχύει για όλα τα εξάμηνα σπουδών.

Για ένα μαθητή, που βρίσκεται σε πρακτική άσκηση και με βάση πάντα το εκάστοτε ισχύον ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη (π.χ. 22,83€ - ισχύον ημερομίσθιο), οι αποδοχές υπολογίζονται ως εξής:

Αποδοχές μαθητή: 22,83 x 75% = 17,12 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα