Ο Βακάκης "τελειώνει" τον Χιωτάκη!

Ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 100.200 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον ιδιοκτήτη της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo Απόστολο Βακάκη και τον δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας μπάζωσε τέσσερα στρέμματα αναδασωτέας έκτασης στην Κηφισιά με μπάζα που προέρχονταν από την εκσκαφή για την κατασκευή της πισίνας 700 τετραγωνικών μέτρων στο σπίτι του! Το δικαστήριο καταδίκασε

ομόφωνα τον Απ. Βακάκη, ενώ ένοχος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 2-1 και ο Ν. Χιωτάκης.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Πεντέλης μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά, σύμφωνα με τις οποίες ρίχτηκαν τεράστιες ποσότητες χώματος που προέρχονταν από τις εκσκαφές που έγιναν για την κατασκευή πισίνας 700 τ.μ. στη βίλα του επιχειρηματία.

Η συγκεκριμένη έκταση, που βρίσκεται στον Κοκκιναρά, στην οδό Φανόπουλου, είχε καεί το 2007 και ο δήμαρχος Κηφισιάς είχε προχωρήσει στην αναδάσωση της περιοχής.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες ένα χιλιόμετρο πιο πάνω ο επιχειρηματίας Βακάκης, έφτιαχνε σπίτι με πισίνα. Για τα συγκεκριμένα 4 στρέμματα πάντως που «μπαζώθηκαν», αντιδικεί με το δασαρχείο, καθώς τα θεωρεί ιδιωτική δασική έκταση (άρα θεωρεί πώς έχει δικαίωμα να ρίξει τα μπάζα από την πισίνα του) ενώ το δασαρχείο δημόσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα