Ο Ταμήλος " ξαναχτύπησε " ...

Επιστολή στον Γκίκα Χαρδούβελη έστειλε ο Μιχάλης Ταμήλος ζητώντας να δοθεί παράταση για την ρύθμιση των χρεών στους δήμους, αφού η τελευταία προθεσμία ήταν μέχρι 14 Αυγούστου.

Φαίνεται πως ο γαλάζιος βουλευτής δεν ξεχνάει το πέρασμα του από το δήμο Τρικάλων και " ξαναχτύπησε " ζητώντας αυτή τη φορά παράταση για να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Χορήγηση παράτασης στην ρύθμιση χρεών προς τους Δήμους.

Κύριε Υπουργέ

Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων

οφειλών, που έχουν οι πολίτες προς τους Δήμους, προέβλεπε την δυνατότητα καταβολής σε πολλές δόσεις και μάλιστα με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και είχε προθεσμία μέχρι 14 /8/2014.

Η προσέλευση όμως ήταν πολύ περιορισμένη και συγκεκριμένα στον Δήμο Τρικκαίων μόλις 130 από 2.500 οφειλέτες ρύθμισαν τις οφειλές τους.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την μικρή ανταπόκριση των πολιτών.

Α) Η οικονομική αδυναμία των πολιτών με δεδομένο ότι παράλληλα υπήρχαν και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Β)Η λήξη της θητείας των δημοτικών αρχών, συνέπεσε με το χρονικό διάστημα της ρύθμισης και ατόνησε η ενημέρωση των πολιτών.

Γ) Εξαιρέθηκαν από την ρύθμιση οι οφειλές για το σχέδιο πόλεως και τα πρόστιμα αυθαιρέτων που είχαν λήξει.

Είναι προφανές ότι χρειάζεται να δοθεί παράταση της προθεσμίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 για να έχουν την δυνατότητα οι νέες δημοτικές αρχές να επικοινωνήσουν την νομοθετική πρωτοβουλία της ρύθμισης.

Παράλληλα θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία βεβαίωσης των οφειλών και ρύθμισης όλων των περιπτώσεων που αφορούν οφειλές προς τους Δήμους .

Παρακαλώ κ. Υπουργέ να αναλάβετε την πρωτοβουλία υποβολής σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας άμεσα και παράλληλα σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε να προβληθεί η δυνατότητα των πολιτών να ρυθμίσουν τα χρέη τους με συμφέροντα τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα