Ο Σρέντερ υπεραμύνεται της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ

«Ήταν σωστό να βάλουμε την Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Βάσει των στοιχείων που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπήρχε τότε κανένα πρόβλημα», απάντησε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ όταν ρωτήθηκε αν ήταν σωστή απόφαση η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Παρόλα

αυτά ο πρώην καγκελάριος πρόσθεσε ότι μετά την υιοθέτηση του ευρώ «οι ελληνικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να έχουν παραδεχθεί ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στο φορολογικό σύστημα. Εκεί έκαναν όλες οι κυβερνήσεις σημαντικά λάθη».

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα ο Σρέντερ επεσήμανε: «Η συμβουλή μου: η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να υιοθετήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε μια χώρα να καταστραφεί από τις διεθνείς αγορές».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, ο Γερμανός πρώην καγκελάριος απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε: «Και επίσης το εύχομαι. Παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι είναι λάθος να κάνουμε εικασίες τώρα για ένα σχέδιο Β'. Διότι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση της μέχρι τώρα πολιτικής -μεταρρυθμίσεις και βοήθεια— δεν έχει καμία πιθανότητα» επιτυχίας.

Δείτε εδώ το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα