Ο Λαφαζάνης λέει όχι στο σχέδιο Γιούνκερ για συμφωνία

Όσο κοντά σε συμφωνία φέρονται να είναι η κυβέρνηση και οι δανειστές μετά την παρέμβαση της Κομισιόν και την πρόταση Γιούνκερ άλλο τόσο μακριά είναι εξαιτίας των εσωκομματικών αντιδράσεων που ήδη έχουν αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τον Κώστα Λαπαβίτσα που ζητά ρήξη με τους δανειστές και επιστροφή στη δραχμή για να έρθει, όπως είπε, η ανάπτυξη μέσα σε λίγους μήνες, αντίθετη με τη συμφωνία βάσει της πρότασης Γιούνκερ

τάσσεται και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η τάση καταγράφεται και αυτή τη φορά μέσω του iskra.gr. Εκεί ανέβηκε τα ξημερώματα κείμενο που υπογράφει ο Θανάσης Μπρούσκος με τίτλο: "Σχέδια για άνευ όρων υποταγή της χώρας ετοιμάζουν οι δανειστές".

"Ετοιμάζουν τελεσίγραφα του τύπου «ή αυτό ή τίποτα! Στοίχημα για την κυβέρνηση η αταλάντευτη εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος", αναφέρει ο υπότιτλος.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, οι δανειστές στοχεύουν στο να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε πλήρη χρηματοδοτική ασφυξία, αξιώνοντας μια άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα και στην εφαρμογή αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων".

Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι για άλλη μια φορά ξεκάθαρη: οι κόκκινες γραμμές δεν πρέπει να παραβιαστούν. "Μια συμφωνία με τους «θεσμούς» ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!", καταλήγει το κείμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα