Ο Σνόουντεν πάει για Νόμπελ Ειρήνης!

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έγραψε ιστορία, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα χωρίς διασταγμούς απόρρητα έγγραφα και επιχειρήσεις της NSA (της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ), με συνέπεια να εκθέσει τόσο την Υπηρεσία όσο και την Αμερικανική κυβέρνηση. Ο λόγος για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται προσωρινά στη Ρωσία, αφού του έχει δοθεί άσυλο από το Κρεμλίνο, καθώς διώκεται από τις αρχές των ΗΠΑ.

Φαίνεται, όμως, πως η προσπάθεια του πρώην υπαλλήλου της CIA αρχίζει να αναγνωρίζεται με κάθε επισημότητα από τον υπόλοιπο κόσμο, όπως μαρτυρά η δήλωση δύο Νορβηγών βουλευτών, οι οποίοι προτείνουν τον 30χρονο Αμερικανό για το Νόμπελ Ειρήνης! Όπως διευκρινίζουν, "οι καταγγελίες του Σνόουντεν έχουν συμβάλει σε μια πιο σταθερή και ειρηνική παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Ο Σνόουντεν συνεισέφερε στο να μάθει ο κόσμος τι έχει συμβεί προκαλώντας έναν δημόσιο διάλογο σχετικά με την εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις, η οποία αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την ειρήνη". Ωστόσο, διευκρινίζουν ότι δεν συμφωνούν με όλες τις αποκαλύψεις που έχει κάνει.

Μένει να δούμε αν θα πάρει και επίσημη μορφή η πρόθεση των δύο Νορβηγών, καθώς η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ λήγει την 1η Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα