Ο Παπούλιας ανοίγει του κήπους του Προεδρικού

Οι φήμες έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα στο Προεδρικό Μέγαρο και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε πως έχουν βάση. Οπως πληροφορείται το «Secret», ο Κάρολος Παπούλιας σκέφτεται πολύ σοβαρά να επαναφέρει, μετά από πέντε χρόνια, τον εορτασμό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου, που καταργήθηκε μερικώς το 2009 και εντελώς από το 2012. Ανθρωποι που κινούνται εντός του Προεδρικού Μεγάρου αναφέρουν ότι ο κ. Παπούλιας είναι αποφασισμένος αυτή την τελευταία χρονιά της παρουσίας του στην Ηρώδου Αττικού -αφού

η θητεία του λήγει- να πραγματοποιήσει ξανά τη δεξίωση που επί δεκαετίες συγκέντρωνε μεγάλο πολιτικο-δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Ο προγραμματισμός είναι μέχρι στιγμής άτυπος, καθώς θα χρειαστεί να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση, ενώ, εφόσον τελικά η πρόθεση του κ. Παπούλια υλοποιηθεί, η εκδήλωση δεν θα έχει τη λαμπρότητα προηγούμενων ετών, αλλά θα είναι στο πλαίσιο της λιτότητας που επιβάλλουν οι καιροί.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2009 ο κ. Παπούλιας, ο οποίος ολοκλήρωνε τότε την πρώτη του Προεδρική θητεία, είχε ανακοινώσει ότι μετέτρεπε την πολυτελή βραδινή δεξίωση στους κήπους του Μεγάρου με εκατοντάδες καλεσμένους σε μια απλή πρωινή εκδήλωση, χωρίς κοσμικό χαρακτήρα και με πολύ λιγότερο κόσμο. Ταυτόχρονα, είχε ανακοινώσει την περιστολή όλων των δαπανών που σχετίζονταν με εκδηλώσεις υπό την επίβλεψη της Προεδρίας. Τρία χρόνια αργότερα, το 2012, ο κ. Παπούλιας αποφάσισε ότι έπρεπε να διακοπεί και αυτή η περιορισμένη πρωινή δεξίωση, λόγω της βαθιάς κρίσης, και προτίμησε να πάει μέχρι τον χώρο του ΕΑΤ/ΕΣΑ για να καταθέσει στεφάνι, κάνοντας λόγο για ανάγκη «περισυλλογής».

Δύο χρόνια μετά, και ενώ η χώρα κινείται στους ρυθμούς της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος με θετικές προοπτικές, φαίνεται πως ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας εκτιμά ότι θα μπορούσε να γίνει μια λιτή εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, όχι όμως με τις πολυτέλειες πολύ προηγούμενων ετών. Και φυσικά το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά αποχαιρετά οριστικά την Ηρώδου Αττικού δεν είναι άσχετο με την πρόθεσή του αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα