Ο Ντάισελμπλουμ διαψεύδει τον Ντε Γκίντος για το "Τρίτο πακέτο"

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ όπως μεταδίδει το Reuters. "Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης",

δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η δήλωση αυτή ακολουθεί τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος ο οποίος νωρίτερα σήμερα είπε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα αξίας μεταξύ 30 δισ. και 50 δισ. ευρώ.

Συνομιλίες για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα

Οι χώρες τις Ευρωζώνης βρίσκονται σε συνομιλίες για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδας ύψους μεταξύ 30-50 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος, όπως μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με τον ίδιο, μία νέα συμφωνία διάσωσης θα προσφέρει πιο ευέλικτους όρους για την Ελλάδα. Ακόμη ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, πρόσθεσε ότι δεν βλέπει άλλη εναλλακτική για την Ελλάδα εκτός από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η συμμετοχή της Ισπανίας στο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας μπορεί να κυμανθεί έως 13-14% δήλωσε ο Λούις Ντε Γκίντος.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας επικαλούμενα ανώνυμες δηλώσεις Ευρωπαϊων αξιωματούχων, έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα. Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα FAZ ανέφερε σε δημοσίευμά της την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απαιτήσει επιπλέον δάνεια αξίας 20 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο.

Αργότερα την ίδια ημέρα, το γερμανικό πρακτορείο MNI επικαλούμενο δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, μετέδωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν εκλογές. Υπήρχε "συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρειαστεί ένα τρίτο δάνειο" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως είναι πιθανό ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα