Ο μουσικός που παίζει jazz με... κοχύλια

Ο Steve Turre ο μοναδικός καλλιτέχνης που παίζει μουσική με κοχύλια, έρχεται στις 12 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία μαγική μουσική βραδιά! Πίσω όμως από την ικανότητα του να βγάζει από τα κοχύλια υπέροχους ήχους, κρύβεται ένας σπουδαίος μουσικός και ενορχηστρωτής και από τα πρώτα του βήματα στη μουσική μέχρι σήμερα, παραμένει ένας δραστήριος τζάζμαν.

Το 1973 συνεργαζόταν με τους Jazz Messengers του ντράμερ Art

Blakey και με την ορχήστρα των Thad Jones και Mel Lewis. Στο διάστημα 1974-76 έπαιζε τρομπόνι και ηλεκτρικό μπάσο στο γκρουπ του Chico Hamilton. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον τρομπετίστα Woody Shaw και ξανά με τον Rahsaan Roland Kirk. Ο τελευταίος ήταν που του έβαλε την ιδέα να παίζει με εξωτικά κοχύλια και ο Steve Turre ανέπτυξε έναν εντυπωσιακά εκπληκτικό ήχο μ’ αυτά.

Μέχρι σήμερα ο Steve Turre δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται μουσικά και να διευρύνει συνεχώς την καλλιτεχνική του υπόσταση – βασισμένος γερά στην παράδοση αλλά βλέποντας συνεχώς προς το μέλλον. Στην συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα τον συνοδεύσουν στην σκηνή οι Nino Menci (πιάνο), Marco Marzola (μπάσο), Dion Parson (ντραμς), Bruce Williams (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο).

Τετάρτη 12 Μαρτίου, Στις 20.30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, τηλ. 210 6980044.Τιμές: από 15 έως 55 ευρώ, Προπώληση: 210-7282333, www.megaron.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα