Στον ΣΥΡΙΖΑ το Kontra Channel

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αναζήτηση τηλεοπτικής συχνότητας, που θα δώσει τη δυνατότητα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», να αποκτήσει και τηλεοπτική φωνή. Σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει στην πιάτσα, υπήρξε μια πρώτη συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του «Ε», κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί τηλεοπτικός χρόνος

στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ η σχετική κουβέντα βρισκόταν σε καλό δρόμο, το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. (σ.σ. εταιρεία στην οποία ανήκε ο «902») ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Το συμβόλαιο προβλέπει ρητά ότι το κανάλι δεν μπορεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιηθεί από άλλον πολιτικό φορέα, πέραν του ΚΚΕ. Η εμπλοκή στο θέμα του «Ε» φαίνεται ότι δεν έκοψε την όρεξη στα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με τα media.

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΗ. Η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας που διατηρεί εδώ και καιρό με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ιδιοκτήτης του Kontra, Γιώργος Κουρής, έδωσε τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει μια κουβέντα μαζί του. Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει τις συζητήσεις και, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, είναι πολύ πιθανό το κανάλι του Κουρή να «περάσει» στα χέρια επιχειρηματία που συνδέεται με την Κουμουνδούρου. Ηδη, η ημερήσια εφημερίδα «Kontra News», που επίσης εκδίδει ο Γιώργος Κουρής, είναι σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που αποτελεί (κατά πολλούς) προάγγελο του επικείμενου «γάμου».

Πάντως, εκτός από το φημολογούμενο deal Kontra-ΣΥΡΙΖΑ, στην πιάτσα έχει ακουστεί ότι πίσω από το σχήμα που θα αναλάβει τη μελλοντική διαχείριση του τηλεοπτικού σταθμού ιδιοκτησίας Κουρή βρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τα δύο σενάρια, δεδομένης της καλής σχέσης που έχει αρχίσει να καλλιεργείται ανάμεσα στον πρόεδρο του Συνδέσμου των Βιομηχάνων και τον κ. Τσίπρα.
Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, η αλήθεια είναι ότι στο εσωτερικό του Kontra συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία της παράδοσης του παλιού συστήματος στο νέο. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το σενάριο Παναγόπουλου, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται η όλη ιστορία. Ενα είναι βέβαιο: Οτι ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα