Ο «Μικρός Πρίγκιπας» γίνεται ταινία animation (trailer)

Το βιβλίο με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι γίνεται επιτέλους ταινία, ένα animation που πραγματικά είναι αντάξιο της ποιότητας του βιβλίου.

Το κλασσικό αριστούργημα του Antoine De Saint γράφηκε μεν για παιδιά, αλλά είναι ένα αρκετά φιλοσοφημένο έργο το οποίο κατακρίνει και ειρωνεύεται τον κόσμο των μεγάλων.

Στον Μικρό πρίγκιπα υπάρχουν σχεδόν ανεξάρτητα κεφάλαια με μια μικρή διδακτική ιστορία στο καθένα. Το βιβλίο είναι αντιπολεμικό και μιλά για την αγάπη και

τη φιλία, οι οποίες για να αναπτυχθούν πρέπει να υπάρχει ειρήνη. Είναι ένα συμβολικό παραμύθι που γράφτηκε στην Αμερική, όπου είχε καταφύγει ο συγγραφέας μετά την υποταγή της Γαλλίας στη Γερμανία. Το περιεχόμενό του είναι ένα μήνυμα στη δοκιμαζόμενη πατρίδα του μακριά απ' την οποία νιώθει εξόριστος, χαμένος, όπως ο μικρός πρίγκιπας μακριά απ' τον πλανήτη του. Υπάρχουν παραμυθικοί ρόλοι: πρίγκιπας, τριαντάφυλλο, αλεπού, καθώς και συμβολισμοί που υποκρύπτουν: βαθμιαία πορεία προς τη γνώση μέσω της κοινωνικοποίησης, μετάβαση από τον κόσμο του παιδιού στη ζωή, στις σχέσεις και υποχρεώσεις του ενηλίκου.

Τώρα ο Μικρός Πρίγκιπας γίνεται επιτέλους ταινία - σε γαλλική φυσικά παραγωγή- η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2015.

Δείτε εδώ το trailer:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκθεση με προικοσύμφωνα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Κρουαζιέρα στην κόλαση με το καταραμένο πλοίο των Tiger Lillies

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θέλει να ενταχθεί στην... Αστυνομία Θεάτρου

Η Ακρόπολη φτιαγμένη με τουβλάκια Lego (ΦΩΤΟ)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οι μισοί Βρετανοί είναι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών

Έκθεση με γελοιογραφίες του Κώστα Μητρόπουλου

Βραβείο "Μένης Κουμανταρέας" σε νέους συγγραφείς

Άνοιξαν μια μούμια 2.500 ετών και δείτε τι βρήκαν μέσα (VIDEO)!

Σάκης Ρουβάς: “Κρύβω μέσα μου έναν Ηρακλή”

Keywords
Τυχαία Θέματα