Ο Μεμής των «Νέων» βγαίνει στη σύνταξη

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, σε τροχιά εξελίξεων έχει εισέλθει εδώ και αρκετό καιρό ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, με τον ισχυρό άνδρα του Συγκροτήματος να αισθάνεται ότι έχει βρει την άκρη του νήματος.

Το προσεχές διάστημα θα δρομολογηθεί το δεύτερο μέρος του προγράμματος εξυγίανσης που έχει αποφασιστεί από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου. Παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις, ο εκδότης του «Βήματος», Σταύρος Ψυχάρης, έχει δώσει το «πράσινο φως» στον μάνατζερ

και φίλο του, Παναγιώτη Κουβουτσάκη, προκειμένου να προχωρήσει στις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί.

Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, η πλειονότητα των εργαζομένων στον ΔΟΛ δείχνει να έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Για παράδειγμα, οι αρχικές αντιδράσεις αναφορικά με τη δημιουργία ενιαίου newsroom έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Από κει και πέρα, στο τραπέζι βρίσκεται το θέμα της επιστροφής του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά, κίνηση που θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά κόστη του μαγαζιού.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, μετά από αρκετό καιρό, ο κ. Ψυχάρης δείχνει να έχει ανακτήσει δυνάμεις. Αυτό φάνηκε και κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία, εκτός των άλλων, συμμετείχαν δύο διευθυντικά στελέχη που διατηρούν άριστες σχέσεις με τον εκδότη του «Βήματος». Ο λόγος για τον διευθυντή της εφημερίδας, Αντώνη Καρακούση, και τον διευθυντή του «Βήμα FΜ», Βασίλη Χιώτη.

Προς μεγάλη έκπληξη των εργαζομένων, οι δύο κατέβηκαν στο αμφιθέατρο όπου πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. και υιοθέτησαν πολλές από τις προτάσεις που ακούστηκαν.

Σε αντίθεση με τη στάση που επέδειξαν οι προαναφερθέντες, αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία του διευθυντή των «Νέων», Χρήστου Μεμή.

Οσοι, όμως, γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα αποδίδουν τη στάση του έμπειρου δημοσιογράφου στο γεγονός ότι έχει αποφασίσει να βγει σε σύνταξη, οπότε είναι λογικό να μην επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση που θα δεσμεύσει τους συναδέλφους του για τα επόμενα χρόνια. Επιστρέφοντας τώρα στα των αλλαγών στον ΔΟΛ, σημειώνεται ότι την εν λευκώ εξουσιοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος έχει ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα