Σε θέση υπεροχής συνεχίζει να είναι η Nova

Στα τέλη του 2012, κύκλοι της τηλεπικοινωνιακής αγοράς εκτιμούσαν ότι οι προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η Forthnet (δανεισμός, μείωση εσόδων, ανταγωνισμός ΟΤΕ TV κ.λπ.), σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, θα ήταν ανυπέρβλητες. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν συνέβη. Με τον ερχομό του νέου έτους, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με υπερκάλυψη κατά 2,2 φορές η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet,

με τη συγκέντρωση 29,1 εκατ. ευρώ σε μια δυσμενή συγκυρία για την οικονομία. Η «ανατροπή» δεν ήταν σε καμία περίπτωση συμπτωματική, αλλά προέκυψε έπειτα από μια σειρά προσεκτικά μελετημένων κινήσεων.

Αρχικά η εταιρεία προχώρησε σε εξορθολογισμό του κοστολογικού μοντέλου της, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας και βελτιωμένη εσωτερική λειτουργία. Η Forthnet απευθύνθηκε στο καταναλωτικό κοινό με νέα εμπορική πρόταση: το Nova 3Play την άνοιξη του 2013. Στη συνέχεια, το καλοκαίρι, πέτυχε την επέκταση της συμφωνίας μέχρι και τη σεζόν 2016-2017 για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τη Super League, που συγκεντρώνει το συντριπτικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον του ελληνικού φίλαθλου κοινού. Και διαψεύδοντας τους πάντες, τον Νοέμβριο η Super League ανακοίνωσε ότι και ο Παναθηναϊκός εντάσσεται στην Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων και για τις αγωνιστικές περιόδους 2015-2016 και 2016-2017.

ΤΑΙΝΙΕΣ. Ταυτόχρονα, η Forthnet προέβη και σε επιβεβαίωση της υπεροχής των κινηματογραφικών καναλιών της, Novacinema, μέσω της ανανέωσης των μακροχρόνιων και αποκλειστικών συνεργασιών της με τα καλύτερα θεματικά κανάλια (όπως το History Channel) και τα κορυφαία studios του Hollywood, 20th Century Fox, Warner Bros και Odeon. Εξαιρετικά σημαντικό σημείο των νέων συμφωνιών με τα studios είναι η εξασφάλιση δικαιωμάτων για μετάδοση των ταινιών και μέσω PC, tablets και smartphones, υποστηρίζοντας τη νέα στρατηγική της Nova για διάθεση περιεχομένου μέσω νέων, πρωτοποριακών υπηρεσιών και συσκευών.

Με τον «αέρα» των 29 εκατομμυρίων ευρώ που μόλις άντλησε από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, τα οικονομικά μεγέθη της σε ανοδική τροχιά κι έχοντας όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της, η Forthnet είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις επόμενες προκλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα