Ο Καλλικράτης δεν συγχωρεί υποψηφίους που κατέχουν θέσεις δημοσίου


Καλημέρα, συναγωνιστές. Τελικά, το δήθεν έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται! Ετσι και ο Μπουταράκος! Τα ήθελε όλα δικά του: και την Αυτοδιοίκηση, αλλά και τη διορισμένη εξουσία από το κράτος. Αντε γειααα, κυρ-Γιάννη…


Τον... κρατάνε «ζωντανό»



Εκεί που όλοι αποδοκιμάζουν τον Γιάννη Μπουτάρη για αυτά που έκανε και δεν έκανε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το σύστημα (βλέπε Mega) κάνει ό,τι μπορεί να τον κρατήσει πολιτικά ζωντανό. Ετσι, εμφάνισε αργά το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή

του Γιάννη Πρετεντέρη δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, σύμφωνα με την οποία οι Θεσσαλονικείς αξιολογούν θετικά το έργο του νυν δημάρχου σε ποσοστό 54,3%. Οσο για τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου, ο Μπουτάρης έχει γίνει... πολιτικός Κεντέρης και προηγείται του Σταύρου Καλαφάτη με 20 μονάδες (36,3% έναντι 16,9% του εκλεκτού της Συγγρού). Ελα όμως που εκεί στο Mega πρέπει να διαβάζετε καλύτερα τους νόμους και να ρίχνετε καμιά ματιά σε κανένα σοβαρό blog της Θεσσαλονίκης, όπως το taxalia, που ξεμπροστιάζει τον φίλο σας τον Μπουτάρη...

Ξεχωρίζει



Από τους λίγους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Ωραιοκάστρου που δίνουν έμφαση στην κοινωνική πολιτική και σε θέματα εθελοντισμού είναι ο Πέτρος Αταμιάν, ο οποίος κατεβαίνει με τον συνδυασμό του Αστέριου Γαβότση. Εχοντας ξεχωρίσει στη μέχρι τώρα προσωπική και επαγγελματική του πορεία, βαδίζει στην ίδια πεπατημένη για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής, την ενίσχυση των έργων υποδομής και τη θωράκιση των δομών πρόνοιας του δήμου του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκφράζει και τη λεγόμενη γενιά των 30άρηδων.

«Εμείς ξέρουμε καλύτερα»


Το θέμα που αναφέραμε παραπάνω είχε και μία ακόμη προέκταση σε τηλεοπτικό επίπεδο. Οταν ο δημοσιογράφος του Mega Γιάννης Πρετεντέρης άρχισε να εξυμνεί το έργο του Γιάννη Μπουτάρη, ο Βασίλης Γάκης (δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γκιουλέκα, που δεν θα είναι υποψήφιος με τον Στ. Καλαφάτη), ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο της Θεσσαλονίκης, είπε την ατάκα που έγραψε: «Αφήστε μας εδώ στη Θεσσαλονίκη να γνωρίζουμε καλύτερα τα προβλήματα της πόλης». Αδικο είχε ο άνθρωπος;

Μέσα ο Κούβελας…

Σε αντίθεση με εκείνους που φεύγουν, ένας που είναι «εντάξει» και θα θέσει σίγουρα υποψηφιότητα με τον Σταύρο Καλαφάτη στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι ο Δημήτρης Κούβελας, γιος του πρώην δημάρχου και υπερυπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Σωτήρη Κούβελα.

Ούτε καλημέρα



Δεν μιλιούνται Χρυσούλα Γιαταγάνα και Σταυρούλα Ξουλίδου (φωτ.) μετά την αποχώρηση της πρώτης από τους ΑΝ.ΕΛ. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν πρόσφατα σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οταν η νυν βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. πλησίασε την πρώην και έκανε κίνηση για να τη χαιρετήσει, η Χρυσούλα Γιαταγάνα απλώς κούνησε το κεφάλι και δεν της έδωσε το χέρι της.

Τσίπουρο και μεζέδες


Εναλλακτικό και πολύ φρέσκο το νέο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης», το οποίο παρουσίασε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε αυτό υπήρχε ένα εκθετήριο προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία, ενώ μετά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου βγήκε και το μακεδονικό τσίπουρο (εκ Νάουσας και όχι του Μπουτάρη) με τους αντίστοιχους μεζέδες.

Φυλλορροεί



Η πρώην πλέον δημοτική ομάδα Γκιουλέκα φυλλορροεί. Ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος αποσύρεται για να διεκδικήσει τον Δήμο Θέρμης, ο Βασίλης Γάκης οδεύει προς Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με τον Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ η Λίτσα Κολοβού ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, όπως και οι Νίκος Παπαδόπουλος, Ξένια Δρίτσα, Χάρης Αηδονόπουλος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (φωτ.), Κώστας Καζαντζίδης και Γιώργος Ασπασίδης.

Συμβουλή

Μια φιλική συμβουλή πρέπει να δώσω στον φίλο Σταύρο. Οταν πηγαίνεις στη μάχη, χρειάζεσαι όλους όσους θέλουν να κρατήσουν το όπλο για να πολεμήσουν τον εχθρό και δεν τους κοιτάς στα… δόντια για να διαλέξεις! Ετσι έκανε και ο Γκιουλέκας και είδες τι έπαθε…. «Οχι» έλεγε στον Ζουρνά, «όχι» και στον Αθανάσαρο κι έχασε για 300 ψήφους!

Σε καραντίνα



Χαμός έγινε στην παράταξη Ιωαννίδη με το θέμα του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, όπου, ενώ ανακοινώθηκε, τελικά αποσύρθηκε ο Κώστας Ορφανός με μια λιτή ανακοίνωση, που έκανε από κοινού με τον Ιωαννίδη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τζάμπα κάποιοι εκτέθηκαν και ότι μετά κι από αυτό στελέχη του επιτελείου του κόουτς βρίσκονται σε καραντίνα.

Χολωμένος

Στα «κάγκελα» είναι ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, με τον πρώην συνεργάτη του, Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος, αντί να εκτιμήσει το ότι ήταν τόσα χρόνια αντιδήμαρχος μαζί του, αποφάσισε να αυτονομηθεί και να κατέβει με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Εγνάτιος έχει μάθει ότι βασικός στόχος του Φάμελλου είναι η βουλευτική έδρα στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα