Μυστικές επαφές αντι-βενιζελικών

Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, κάποιοι φιλόδοξοι πολιτικοί αναθάρρησαν, επενδύοντας στο σενάριο της πτώσης της κυβέρνησης με την εκλογή νέου πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή.

Ποιος θα βγει μπροστά την επομένη των ευρωεκλογών για λογαριασμό του Γιώργου Παπανδρέου; Θα είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο Θάνος Μωραΐτης ή ο Γιάννης Ραγκούσης; Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι τα τρία προαναφερθέντα στελέχη βρίσκονται

σε διαρκή επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες. Εν γνώσει του Γ. Παπανδρέου, βεβαίως-βεβαίως..!!
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εντός της ημέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στο γραφείο πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ. Στη «μάζωξη» έχει προσκληθεί και ο Γιάννης Ραγκούσης. Η ανάμειξη του τελευταίου στις παρασκηνιακές διεργασίες για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται σημαντική εξέλιξη, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα φλέρταρε με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Τις τελευταίες ημέρες ο Γ. Ραγκούσης τοποθετήθηκε σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας με τον ίδιο τρόπο που το έπραξε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Τόσο για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών όσο και στην περίπτωση Μπαλτάκου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανασύνταξη των «Παπανδρεϊκών» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, για να είναι σε ετοιμότητα την επόμενη των ευρωεκλογών. Σε οργανωτικό επίπεδο εκείνος που συντονίζει πανελλαδικά τους «αντι-βενιζελικούς» πυρήνες είναι ο πρώην υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως, Μανώλης Οθωνας, ο οποίος έχει εκδηλώσει τα συναισθήματά του για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με ειρωνικό τρόπο. Οταν διεξάγονταν οι συζητήσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του ακουγόταν ανάμεσα σε αυτά που δεν θέλει ο Βενιζέλος, ως απάντηση πρότεινε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο τον σκύλο του.

«Μαζέψτε τον»

Την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε τηλεοπτικό μήνυμα για να καταγγείλει στον ελληνικό λαό τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ήταν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί το παρακολούθησε. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πρώτη του αντίδραση συνοψίστηκε στη φράση «Καβάλησε το καλάμι». Παράλληλα, θέλησε να στείλει το μήνυμα και στον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα. Το ίδιο βράδυ, λοιπόν, επιστρέφοντας με αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη, ταξίδευε μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου. «Δεν τον μαζεύετε; Εχει ξεφύγει τελείως» της είπε και εκείνη αμήχανη δεν ήξερε πώς να υπερασπιστεί τον αρχηγό της.

Για την τράπεζα



Από τη μέχρι πρότινος συμπαγή ομάδα των επτά «παπανδρεϊκών» πρώην υφυπουργών, εκείνος που έχει αρχίσει και κρατά αποστάσεις από το σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του Ευ. Βενιζέλου είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης (φωτ.). Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως κρατάει επαφές με τον πρόεδρο του κόμματος, επειδή ζυγίσει το προσωπικό του μέλλον μέσα από τις συζητήσεις που διεξάγονται ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Αντ. Σαμαρά για την πλήρωση της θέσης του επόμενου διοικητή της ΤτΕ.

Εγγυήσεις

Ο άνθρωπος που βρήκε τις περισσότερες γυναίκες για να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» για την Ευρωβουλή δεν είναι ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης ούτε ο «ωραίος» Πάρις Κουκουλόπουλος. Εκείνος που ξελάσπωσε τον Ευ. Βενιζέλο είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Μαθαίνω ότι έταξε γην και ύδωρ σε κάποιες υποψήφιες, ενώ τους εγγυήθηκε ότι θα τις στηρίξει προσωπικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σενάρια



Ολοένα και περισσότερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Φώτη Κουβέλη από την ηγεσία του κόμματος, προβάλλοντας την καταλληλότητά του για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Βέβαια όσοι το κάνουν, μεταξύ αυτών και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος (φωτ.), έχουν κατά νου άλλο σενάριο. Αυτό της εκλογής άλλου πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή.



Επιθέσεις

Eνταση επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., όταν ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου για να καταγγείλει ως «υπονομευτή» τον Γ. Ψαριανό, επειδή σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έθεσε ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας της Κ.Ο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Χ. Μαχαίρας (φωτ.), εξέλαβε ως προσωπική αιχμή την παρατήρηση και αποχώρησε ενοχλημένος, λέγοντας: «Δεν μπορώ να ανεχθώ προσωπικές επιθέσεις». Από την πλευρά του, ο Σπ. Λυκούδης απόρησε που παρεξηγήθηκε και το πήρε προσωπικά. Πάντως, στη ΔΗΜ.ΑΡ. υπάρχει πρόβλημα όχι με την τακτική του εκπροσώπου Τύπου, αλλά με τον «αέρα» που έχουν πάρει οι «νεοφερμένοι» εκ ΠΑΣΟΚ. Βλέπε Χ. Καστανίδης και Μ. Κοππά.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Μαθαίνω ότι κάποιοι εν ενεργεία ευρωβουλευτές βρήκαν τον τρόπο για να φτιάξουν υποστηρικτικούς μηχανισμούς προκειμένου να κερδίσουν προβάδισμα στην εκ νέου συμμετοχή τους στις κάλπες του Μαΐου. Αξιοποιούν τη δυνατότητα που έχουν να προσφέρουν δωρεάν ταξίδια από Ελλάδα σε Βρυξέλλες σε πάσης φύσεως φορείς και συλλόγους και μοιράζουν απλόχερα «εισιτήρια» σε κομματικούς παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα