Ο χρυσός Λευτέρης Πετρούνιας στον Παραπολιτικά 90.1

O Πρωταθλητής Ευρώπης στου Κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1» και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μονπελιέ, την σκληρή προετοιμασία που τον οδήγησε σε αυτό και τους στόχους του για το μέλλον.
Για το πώς έφτασε στο χρυσό μετάλλιο:

«Ο αγώνας και η διάκριση είναι η μοναδική ευχαρίστηση της όλης προετοιμασίας. Παρόλα τα άγχη που περνάς την ώρα του αγώνα, είναι αυτό που περιμένεις, που κοιμάσαι και ξυπνάς, ανυπομονώντας να το ζήσεις».

Για τα πρώτα του βήματα στη γυμναστική:


«Ξεκίνησα σε ηλικία πέντε χρονών και κατευθείαν με τράβηξε το συγκεκριμένο άθλημα. Τα στρώματα της γυμναστικής, τα όργανα, τα τραμπολίνα και όλα αυτά με έκαναν να θέλω να είμαι εκεί καθημερινά και πριν προλάβω καλά – καλά να καταλάβω τι γίνεται, βρέθηκα σε ομάδα και κατέβηκα στα πρώτα μου Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε ηλικία έξι χρονών. Σίγουρα είναι ένας δρόμο που απαιτεί θυσίες στην προσωπική ζωή. Σίγουρα θα στερηθείς να ζεις με τους φίλους σου, θα στερηθείς τα ξενύχτια, το να πας διακοπές. Δεν υπάρχουν διακοπές βασικά. Τα καλοκαίρια δεν ξεκουραζόμαστε πάνω από πέντε μέρες. Αλλά και στην καθημερινότητα ακόμα, όταν προπονείσαι από τις δέκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα, δεν έχεις μετά κουράγιο να βγεις. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τρία χρόνια είχα διακόψει την καριέρα μου από 15 εως 18 ετών. Εκεί αναπλήρωσα το κενό και επέστρεψα σίγουρος ότι τίποτα δεν με γεμίζει όσο αυτό που κάνω τώρα. Γύρισα σίγουρος και χωρίς κανένας ενδοιασμό γι’ αυτό που θέλω να κάνω. Με εντελώς ξεκάθαρο στόχο».

Για την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να δώσει το όνομα του σε μια άσκηση στους κρίκους:
«Κάναμε μια πρωτοτυπία με τον προπονητή μου στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, την δηλώσαμε και η Ομοσπονδία την αποδέχθηκε και την έβαλε στον κώδικα της βαθμολογίας με το όνομα μου. Σίγουρα είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό, όχι μόνο για μένα, αλλά και για άλλους αθλητές, όπως υπάρχει άσκηση στο άλμα που λέγεται «Μελισσανίδης» και μάλιστα πριν λίγο έβλεπα έναν Άγγλο να την εκτελεί».

Για την οικονομική κατάσταση των αθλητών και την στήριξη:
«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα δεν το συζητάμε. Πάντα ήταν πολύ δύσκολα, αλλά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο ζόρικη. Ευτυχώς για μένα, η ιδέα του κ. Καπράλου να υιοθετήσουν οι χορηγοί αθλητές στο δρόμο για το Ρίο, ήταν πραγματικά υπέροχη και προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια, καθώς με έχει αναλάβει και με στηρίζει η “Stoiximan. gr” και αυτό γίνεται και με άλλους αθλητές και είναι σίγουρα πολύ καλό. Αυτή η πρωτοβουλία έχει λύσει τα προβλήματα σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αθλητών που προετοιμάζεται για το Ρίο. Γιατί ένας αθλητής που προετοιμάζεται για την Ολυμπιάδα και έχει καθημερινά έξοδα μετακίνησης, διαβίωσης κτλ και δεν μπορεί να δουλέψει είναι αδύνατον να τα βγάλει πέρα. Είναι γεγονός πως η γυμναστική στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν είναι δημοφιλής. Αν αναλογιστείτε πως αυτή τη στιγμή εδώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το γυμναστήριο που βρίσκομαι, με χωρίζει μια κουρτίνα, από ένα χώρο όπου βρίσκονται 30 με 40 χιλιάδες θεατές, μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται σε άλλες χώρες. Πιστεύω πως αυτό οφείλεται στην έλλειψη προβολής, του αθλήματος στη χώρα μας και είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες έχουμε μάθει σε ένα μότο: «ποδόσφαιρο, μπάσκετ και αυτό ήτανε». Αυτό βεβαίως έχει δυο όψεις, από τη μια είσαι αφοσιωμένος στου στόχους σου και δουλεύεις απερίσπαστος, αλλά από την άλλη η απουσία δημοφιλίας, δεν προσελκύει χορηγούς.»

Για τους επόμενους στόχους:
Το Ευρωπαϊκό στο Μπακού και το Παγκόσμιο στη Γλασκώβη είναι οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες και στη Γλασκώβη θα προσπαθήσω να πάρω απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να το καταφέρουμε, μπορούμε να το καταφέρουμε. Θέλουμε την υγεία μας, θέλουμε την στήριξη της πολιτείας και όλα μπορούν να γίνουν. Άλλωστε οι Έλληνες αθλητές το έχουμε αποδείξει πολλές φορές αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα