Ο Αβραμόπουλος δέχτηκε τον Τούρκο πρέσβη στο "Πεντάγωνο"

Με 18 λέξεις όλες κι’ όλες ανακοίνωσε επισήμως με δελτίο τύπου το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ.Kerim Uras. Όπως έγινε γνωστό η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της τουρκικής πλευράς και δεν διέρευσε απολύτως τίποτε από ελληνικής πλευράς.

Ωστόσο, όμως δύο θέματα αξίζουν να επισημανθούν που ασφαλώς απασχόλησαν τους δύο άνδρες στη συνομιλία τους. Πρώτον, η σύμπτωση της σημερινής έντονης αντιδράσεως του Υπουργείου

Εξωτερικών αναφορικώς με τις τουρκικές ενέργειες στο κατεχόμενο τμήμα και τη θάλασσα της Βορείου Κύπρου. Θέμα που ασφαλώς, έστω και εμμέσως, απασχολεί το ΥΕΘΑ. Δεύτερον, η προ ολίγων ημερών ενημέρωση από πλευράς της Άγκυρας της Αθήνας για τις έρευνες «ανθρωπιστικού χαρακτήρος» που προτίθετο να πραγματοποιήσει στα διεθνή ύδατα, Νοτίως της Χίου, για την ανεύρεση των συντριμιών ενός F-16D και της ανελκύσεως της σωρού του ενός εκ των δύο Τούρκων πιλότων, ο οποίος είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Θυμίζουμε ότι τότε με δήλωσή του ο ΥΕΘΑ είχε προσφερθεί να συμβάλλει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες αυτές.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα