«Ο αληθινός βασιλιάς Τουταγχαμών» στη Nova

Όπως κάθε εβδομάδα στο National Geographic Channel, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2013, το EXPLORER TOP 125 συνεχίζει να προβάλλει εντυπωσιακές παγκόσμιες πρεμιέρες καθώς και βραβευμένα προγράμματα που «αναγκάζουν» τους κριτικούς και τους

τηλεθεατές να ζητούν ακόμα περισσότερα! Η νέα εκπομπή του εντυπωσιακού αφιερώματος EXPLORER TOP 125 είναι γι αυτή την εβδομάδα «Ο Αληθινός Βασιλιάς Τουταγχαμών»! Μια εκπομπή διάρκειας 2 ωρών, που θα μεταδοθεί αποκλειστικά στη Nova την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 18:00 και σκοπεύει να ρίξει περισσότερο φως στην αρχαία αιγυπτιακή ιστορία χρησιμοποιώντας μοντέρνα τεχνολογία και τη γνώμη των ειδικών.

Συνδυάζοντας τα τρισδιάστατα γραφικά και τις πρότυπες αναπαραστάσεις, η ειδική εκπομπή ερευνά την αρχαία Αιγυπτιακή ιστορία με τη ματιά του 21ου αιώνα, χρησιμοποιώντας τα τελευταία στοιχεία από αρχαιολόγους, χημικούς, γεωλόγους, ανατόμους, μικροβιολόγους και αιγυπτιολόγους, προκειμένου να σχηματιστεί ολοκληρωμένη εικόνα του βασιλιά Τουταγχαμών.

Η συγκεκριμένη εκπομπή εξετάζει τα στοιχεία που θέλουν το μουμιοποιημένο σώμα του μικρού βασιλιά να έχει υποβληθεί σε καύση χάρη στις ασυνήθιστες μεθόδους ταρίχευσης και αποκαλύπτει πώς οι σύγχρονες ιατροδικαστικές αναπαραστάσεις και η εξέταση των οστών φανερώνουν μια πιθανή αιτία θανάτου. Επιπλέον, τα πρόσφατα γεωλογικά και υδρολογικά στοιχεία υποστηρίζουν τη θεωρία ότι ο τάφος του Τουταγχαμών διατηρήθηκε από μια «θεϊκή πράξη», μια ξαφνική πλημμύρα που ξέσπασε στην Κοιλάδα των Βασιλέων την ίδια ακριβώς χρονιά, διατηρώντας τους χρυσούς θησαυρούς άθικτους για χιλιάδες χρόνια.

Nova. Ζεις καλύτερα!

Keywords
Τυχαία Θέματα