Ο Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες που θα φέρουν χάος στην Ευρώπη

Η άνοδος της ανεργίας και η έλλειψη ανάπτυξης, ωθούν, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της ιστοσελίδας Business Insider, τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τα αντισυστημικά κόμματα στις μελλοντικές εκλογές, που υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον ή επιστροφή στο δοξασμένο παρελθόν.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει λοιπόν τους αρχηγούς των πέντε κομμάτων που είναι ικανά να "ταράξουν τα νερά" στη Γηραιά Ήπειρο και

να αλλάξουν δραματικά τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Ο γερμανός Μπερντ Λούκε

Ο γερμανός Μπερντ Λούκε είναι ο επικεφαλής του ευρωσκεπτιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», που έλαβε ποσοστό 6% στις τελευταίες εκλογές. Ο Λούκε δεν χρησιμοποιεί την εμπρηστική ρητορική της Λεπέν και του Φάρατζ, αλλά υποστηρίζει την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη. Ο κίνδυνος μιας επιβράδυνσης της γερμανικής οικονομίας μπορεί να φέρει όλο και περισσότερους ψηφοφόρους στο κόμμα του Λούκε, γεγονός που θα αναγκάσει την καγκελάριο να υιοθετήσει μια αντιευρωπαϊκή πολιτική που θα κλυδωνίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο οίκος Standard & Poor's χαρακτηρίζει το κόμμα του Λούκε ως αυτό που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Ο Ελληνας Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αγαπημένος ηγέτης όλων των κομμάτων της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Το κόμμα του θεωρείται ως ο πιθανός θριαμβευτής των πρόωρων εκλογών που θα προκηρυχθούν σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πολιτική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε σύγκρουση με τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ευρωπαϊκής οικονομίας και ανησυχεί τις αγορές και τους επενδυτές. Η πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής για το 2015.

Ο Βρετανός ακραίος Νάιτζελ Φάρατζ

Ο Άγγλος Νάιτζελ Φάρατζ μπορέι να μην κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Αγγλία, αλλά η σκιά του κρέμεται πάνω από τη βρετανική πολιτική σκηνή. Η άνοδος του ευρωσκεπτιστικού κόμματός του αναγκάζει τα δύο μεγάλα κόμματα σε μια πιο συντηρητική στροφή στην πολιτική τους απέναντι στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που κανένα κόμμα δεν φαίνεται πιθανό να έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας, η οικοδόμηση συμμαχιών θα είναι αναπόφευκτη το 2015. Ετσι, το UKIP μπορεί να ελέγξει την ισορροπία των δυνάμεων, πιέζοντας για ένα δημοψήφισμα ενάντια στην ΕΕ. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό 16% που τον στέλνει στην τρίτη θέση.

Oι Ισπανοί Podemos

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αποτελεί σοβαρό διεκδικητή για τον άνθρωπο που είναι πιθανότερο να ανατρέψει το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα μέσα στο 2015. Η αντίδρασή του στη λιτότητα έχει κάνει το Podemos πρώτο κόμμα στην Ισπανία. Είναι υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα, αλλά, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να απομονωθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, το Podemos θα οδηγήσει την Ισπανία σε σοβαρή σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ορθοδοξία της Ευρωζώνης.

Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν είναι η πιο γνωστή εκπρόσωπος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, έχοντας πάρει τη θέση του πατέρα της στην ηγεσία του κόμματος. Εκφράζει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. Η απογοήτευση των Γάλλων από την υπάρχουσα πολιτική ηγεσία της έδωσε τη νίκη στις ευρωεκλογές και μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Μπορεί στη Γαλλία να μην υπάρχουν άμεσα εθνικές εκλογές αλλά το κόμμα της Λεπέν είναι πιθανόν να αυξήσει την επιρροή του στην χώρα κερδίζοντας μεγάλους δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bank οf America: Πως η Ελλάδα θα "μολύνει" την Ευρώπη

"Δεν θα ακολουθήσουμε το υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ" λέει το Μαξίμου

Keywords
Τυχαία Θέματα