Νίκησε τη Νίζνι και περιμένει αντίπαλο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός περάτωσε τις υποχρεώσεις του στον 6ο όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκας επικρατώντας της Νίζνι Νόβγκοροντ με 77-70 στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην τρίτη θέση και στα πλέι οφ της διοργάνωσης, όπου θα βρεθούν για δέκατη χρονιά, θα διασταυρωθούν με μία από τις Μπαρτσελόνα (κατά πάσα πιθανότητα) ή Ρεάλ Μαδρίτης, με μειονέκτημα έδρας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν ιδιαίτερη

όρεξη και με έφεση στην επίθεση στο 4΄ το σκορ ήταν ήδη 10-10 και λίγο αργότερα 15-15, για να «σφίξουν» ύστερα από τις φωνές του προπονητή τους οι παίκτες του Ολυμπιακού την άμυνα και να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +7 (25-18).

Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους στο 40-30, όμως η νωθρότητα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου επέτρεψε στη Νίζνι αρχικά να μειώσει στο -4 (41-45) και στη συνέχεια να προσπεράσει με 55-45 περίπου δύο λεπτά πριν το 30ό.

Το τέλος της περιόδου βρήκε το παιχνίδι ισόπαλο 56-56, αλλά στη συνέχεια οι αθλητές του Γιάννη Σφαιρόπουλου σοβαρεύτηκαν, καθώς ως τότε το παιχνίδι τους το διέκρινε αρκετή επιπολαιότητα και πέρασαν με 66-59, περίπου τρία λεπτά, ενώ παρά τη μείωση από τη Νίζνι σε 66-62 ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε ως το τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα