Τέλος στην ταλαιπωρία των εκδρομέων – «Άνοιξαν» τα λιμάνια

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα μεγάλα αστικά κέντρα – Ελαφρώς μικρότερη η έξοδος σε…

Όσοι κάτοικοι αποφάσισαν να περάσουν το Πάσχα τους μακριά από την πρωτεύουσα, έχουν ήδη φύγει για την επαρχία, με τη κίνηση το εθνικό οδικό δίκτυο να έχει ομαλοποιηθεί. «Σύμμαχος» των εκδρομέων είναι και ο καιρός που δείχνει σιγά σιγά να βελτιώνεται.

Η έξοδος των κατοίκων είναι

ελαφρώς μικρότερη σε σχέση με πέρυσι. Μέχρι τις 13:00 από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία είχαν περάσει 23.164 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 1,21% σε σχέση με πέρυσι οπότε τη Μεγάλη Παρασκευή έως την ίδια ώρα είχαν περάσει 22.883.

Μειωμένος κατά 4% περίπου ήταν και ο αριθμός των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, έως τις 13:00 είχαν περάσει 30.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τις ίδιες ώρες είχαν περάσει 33.000. Από τα στοιχεία της Τροχαίας φέτος τη Μ. Πέμπτη πέρασαν από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου 77.640 οχήματα, ενώ πέρυσι την ίδια ημέρα είχαν περάσει 76.391 οχήματα.

Από την Αθηνών - Λαμίας φέτος τη Μ. Πέμπτη πέρασαν 52.872 οχήματα, ενώ πέρυσι πέρασαν 53.547 οχήματα.

Αίρεται το απαγορευτικό – Κανονικά φεύγουν τα πλοία και από τον Πειραιά

Το απαγορευτικό που ίσχυε λόγω της κακοκαιρίας τη Μ. Πέμπτη και που δυσκόλεψε τα ταξίδια των εκδρομέων ήρθη, με τα πλοία να φεύγουν κανονικά από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Μετά τις 9 το βράδυ θα αρχίσει από το λιμάνι του Πειραιά η αναχώρηση των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό ενώ ήδη από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου οι αναχωρήσεις των πλοίων γίνονται κανονικά.

Μετά τις 10 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει και από το λιμάνι της Σύρου για την Ικαρία το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» με 429 επιβάτες.

Πολλές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση έχουν προγραμματίσει για αύριο έκτακτα δρομολόγια.

Ήδη η Blue Star έχει προγραμματιστεί για αύριο ένα έκτακτο δρομολόγιο για Κυκλάδες.

Σημειώνεται πως το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας σε ισχύ

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Συγκεκριμένα, θα είναι ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία και η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ενώ θα είναι αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.

Τη Δευτέρα, 13 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από τις 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών- Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας- Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

Την Τρίτη, 14 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου και από τις 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Σημειώνεται ότι την ημέρα του Πάσχα Κυριακή 12 Απριλίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα