Νέο Πρακτορείο Διανομής μπαίνει σφήνα σε «Αργος» και «Ευρώπη»

Σε προχωρημένες συζητήσεις για τη δημιουργία ακόμα ενός Πρακτορείου Διανομής Τύπου βρίσκονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εκδόσεων. Συγκεκριμένα, με μπροστάρη τον επιχειρηματία Αλέξη Αποστολόπουλο, έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα τρίτο πρακτορείο, το οποίο θα επιδιώξει να μπει… σφήνα στα υφιστάμενα «Αργος» και «Ευρώπη». Επί της ουσίας, πρόκειται για την υλοποίηση ενός παλιότερου σχεδίου, που είχε πέσει στο τραπέζι από τον εκδότη της «Καθημερινής» και μέτοχο του «Ευρώπη», Θέμη Αλαφούζο.

Εσχάτως

και με δεδομένους τους μειωμένους τζίρους που καταγράφουν οι πωλήσεις των εντύπων, είναι λογικό οι εκδότες να αναζητούν καλύτερα ποσοστά από τις πωλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει η συγκεκριμένη συζήτηση, στην οποία φαίνεται να συμμετέχει, εκτός από τον Θ. Αλαφούζο, και ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης, που επίσης είναι της άποψης ότι υπάρχει χώρος για τη δημιουργία ενός τρίτου πρακτορείου.

Μάλιστα, πριν από έναν και πλέον χρόνο είχε δοκιμάσει να διανέμει τις εφημερίδες του με αυτόνομο σύστημα στην περιοχή της Μακεδονίας. Ανεξάρτητα από τα εγχειρήματα του παρελθόντος, είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά δείχνει να «περπατά» η ιδέα ενός καινούργιου και πιο ευέλικτου τρόπου διανομής. Με βάση αυτή την «απειλή» ερμηνεύουν κάποιοι και τη συμμαχία των πρακτορείων «Αργος» και «Ευρώπη», τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα ενοποίησαν τα συστήματά τους, εντάσσοντας έναν ολόκληρο μηχανισμό στις εγκαταστάσεις της «Ιριδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πάνδεινα περνούν οι δύο καλεσμένοι στην πρεμιέρα του Σεφερλή

Τρία χρόνια έχει ζημίες ο ΣΚΑΪ

Στο Mega "βλέπουν" πάλι τη Σία Κοσιώνη

Όλγα Τρέμη: Περισσότερο talk και... λιγότερο show

Μάνος Χατζιδάκις: Η μεγάλη προσφορά συνεχίζεται, αυτό το Σάββατο στην ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Στο νοσοκομείο ο Κρατερός Κατσούλης

Keywords
Τυχαία Θέματα