Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανασταίνει τον καραμανλισμό

Εδώ και καιρό σάς γράφουμε ότι οι σχέσεις του σημερινού πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον κανονικό αρχηγό της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή, είναι κάτι περισσότερο από εξαιρετικές. Πολλοί νόμιζαν ότι τα όσα γράφονταν και εδώ, αλλά και σε άλλες εφημερίδες, αποτελούσαν απλώς πολιτικά σενάρια. Οπως προκύπτει από την εξέλιξη των πραγμάτων μετά τις εκλογές, δεν πρόκειται απλώς για μια τυπική σχέση ανάμεσα σε δύο άνδρες, αλλά για μια original

πολιτική συμμαχία.

Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου το επιβεβαίωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Ομως, υπήρξε άμεσα και συνέχεια. Για παράδειγμα, ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διορίστηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, θεωρείται ένας από τους πιο στενούς ανθρώπους του Κώστα Καραμανλή.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» είχαν αποκαλύψει ότι αυτοί που συμβουλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός για θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη είναι οι Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Σπύρος Κλαδάς. Οι δύο ήδη αξιοποιήθηκαν από τον Αλ. Τσίπρα. Λέτε να αξιοποιηθεί και ο τρίτος; Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να εμπιστευτεί σε άνθρωπο του Κ. Καραμανλή νευραλγική θέση στο Δικαιοσύνης δείχνει και λέει πολλά.

Διαβάστε επίσης:

Η προθεσμία του Καραμανλή στον Σαμαρά

Keywords
Τυχαία Θέματα