Νέο ορόσημο το Eurogroup της 24ης Απριλίου

Η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλάζει την γραμμή στις διαπραγματεύσεις από μέρους της ελληνικής πλευράς. Οι πληροφορίες λένε ότι αποφασίστηκε να μη ζητήσει η ελληνική πλευρά έκτακτο Eurogroup αλλά θα περιμένει την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Ωστόσο για ακόμη τρεις εβδομάδες παρατείνεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους δανειστές. Από τις συνεχιζόμενες συνομιλίες οι πιστωτές αναμένουν

την οριστικοποίηση της λίστας με τις κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις την θεσμοθέτηση των οποίων αναμένουν από την ελληνική πλευρά, την ώρα που για την Αθήνα η έγκριση του καταλόγου που απέστειλε το οικονομικό επιτελείο είναι συνδεδεμένη με την εκταμίευση της υπολειπόμενης δόσης των 7,2 δισ.ευρώ από την Ευρώπη και την απόδοση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ.ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο οικονομικής ασφυξίας.

Την ίδια στιγμή πάντως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel άφηνε εμφανίστηκε σαφώς πιο αισιόδοξο: Σε δημοσίευμά του στο οποίο επικαλείται ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών - πιθανότατα το γερμανικό - αναφέρει πως η Αθήνα έστειλε βελτιωμένη λίστα, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει:
"Τα έσοδα φαίνεται να μην είναι ρεαλιστικά αλλά τουλάχιστον τώρα υπάρχουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και χρονοδιαγράμματα. Υπάρχει πρόοδος αν και ακόμα υπάρχει δρόμος να διανύσουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα