Νέα κακουργήματα για τον Χρήστο Παναγόπουλο

Θα ξαναπεράσει την πόρτα του ανακριτή για τρεις ακόμη υποθέσεις της ΕΡΤ ο Χρήστος Παναγόπουλος, με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας.

Οι διώξεις ασκήθηκαν τον Αύγουστο από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, μετά την έρευνα που διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος. Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Παναγόπουλος κατηγορείται μαζί με τον πρώην πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ

και νυν σύμβουλο έκδοσης, Αγγελο Στάγκο, για πρόκληση ζημίας που φτάνει κοντά στα 700.000 ευρώ!

Οι «αμαρτίες» της διοίκησης Παναγόπουλου στην ΕΡΤ επανέρχονται στην επικαιρότητα και συμπίπτουν χρονικά με την επανεμφάνιση του Θοδωρή Ρουσόπουλου στη γιορτή των 40 χρόνων της Ν.Δ. Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος είχε υποστηρίξει τον Χρήστο Παναγόπουλο όταν δεχόταν κριτική για τις επιλογές του στην ΕΡΤ. Η νέα έρευνα διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς του Τμήματος Διαφθοράς και μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημερινός διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, πριν συνυπογράψει με τον Σίμο Κεδίκογλου το κλείσιμο της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα και για άλλες «ιστορίες» της ΕΡΤ είναι σε εξέλιξη με βάση τη μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα και δεν αποκλείεται να σκάσουν στο μέλλον κι άλλες «βόμβες».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πρώτη υπόθεση που άνοιξαν οι εισαγγελείς ήταν η διανομή επιδομάτων συνολικού ύψους 732.000 ευρώ σε διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ. Η απόφαση είχε ληφθεί από τον τότε πρόεδρο, Αγγελο Στάγκο, με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ., χωρίς όμως να προβλέπεται από τον νόμο ή τον κανονισμό της εταιρείας. Τις αποφάσεις αυτές ο Χρήστος Παναγόπουλος, όταν ανέλαβε τη διοίκηση, τις τροποποίησε και τελικά υλοποιήθηκαν το 2012, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της εταιρείας κατά 683.000 ευρώ.

Η λειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την εποχή του Χρήστου Παναγόπουλου επανέρχεται μετά την έρευνα των εισαγγελέων. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΡΤ, αλλά και του ΣΚΑΪ θα κληθεί με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου να απολογηθεί για την απευθείας ανάθεση σε εταιρεία του εορτασμού των 70 χρόνων της ΕΡΑ στο Ζάππειο.

Το καθεστώς των μικτών παραγωγών τίθεται ξανά υπό έλεγχο για την εκπομπή «Portrait» της «Αλφα ΜΙ και ΠΙ Τηλεοπτικές Παραγωγές». Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για τη μετάδοση από την ΕΡΤ World επεισοδίων που είχαν προβληθεί και πληρωθεί, ως «best of» με νέα χρέωση.

Διαβάστε επίσης:

Η Τίνα Μεσσαροπούλου «τα χώνει» στην Σπυροπούλου

Η δημόσια συγνώμη της Τσιμτσιλή στην...!(VIDEO)

Στο Mega ψάχνουν δημοσιογράφους εκτός καναλιού για τα δελτία

Ο Παύλος Τσίμας "εκτοπίζει" τον Άρη Πορτοσάλτε

Γιατί κλείνουν τα περιοδικά TV Box και Parents;

Σε κλάματα ξέσπασε η Πόπη Τσαπανίδου! (VIDEO)

Σε 27 χώρες θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουζίνα

Κυκλοφοριακή άνοδος για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα