Αντώνης Μανιτάκης: "Παράλογη και άδικη η μείωση των μισθών" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

"Ο πρύτανης έχει το καθήκον να λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να λειτουργεί το πανεπιστήμιο, χωρίς να παρεμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών", δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή 901 Κεντροαριστερά στα fm, με τους Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο Αντώνης Μανιτάκης, πρώην υπουργός και καθηγητής συνταγματικού δικαίου.


Ο κ. Μανιτάκης τόνισε πως πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών είναι φιλομαθείς σημειώνοντας πως το τελευταίο

διάστημα έχει αλλάξει το κλίμα των καταλήψεων…


Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ για το μισθολόγιο στο δημόσιο είπε πως "είναι παράλογο και άδικο να μειωθούν οι μισθοί όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν τα τυπικά προσόντα", ενώ τόνισε πως "δεν είναι καλό να χτυπάς τα κατώτερα μισθολόγια".


Σημείωσε δε πως "το ηθικό των δημοσίων υπαλλήλων δεν αντέχει τέτοιες συμπεριφορές και είναι ώρα -όπως είπε- να δοθούν αξιοκρατικά κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους για να τονωθεί η αποδοτικότητα τους…"


Ερωτηθείς για συνταγματική αναθεώρηση, είπε πως ο τόπος "έχει ανάγκη από ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα".


Τόνισε επίσης ότι "πρέπει να γίνουν αλλαγές στο εκλογικό σύστημα με κατάργηση της πριμοδότησης των 50 εδρών υπέρ του πρώτου κόμματος σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να απαλειφθεί".

Ζήτησε να μειωθούν οι εκλογικές περιφέρειες και να υπάρξει ένα ενιαίο μέτρο για όλες τις περιφέρειες.

Έθεσε θέμα ασυμβίβαστου βουλευτή – υπουργού, ενώ είπε πως θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών ώστε να αναβαθμιστεί –όπως είπε- η αξία του κάθε βουλευτή.


Τόνισε ότι θα είναι μοιραίο για την κυβερνητική σταθερότητα να μην υπάρξει συμφωνία προεκλογικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Προέβλεψε τέλος, ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα αναγκαστούν να συμφωνήσουν με αμοιβαίες υποχωρήσεις σημειώνοντας πως "ο πολιτικός συμβιβασμός είναι αρετή και όχι ντροπή".

Keywords
Τυχαία Θέματα