ΝΔ: Η κυβέρνηση θα λάβει χειρότερα μέτρα από το μέιλ Χαρδούβελη

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως συνεχίζει να ψεύδεται στον ελληνικό λαό εξαπέλυσε η ΝΔ. Με Non Paper που έχει τον τίτλο “Αλήθειες και ψέματα για τη δήθεν «περήφανη» διαπραγμάτευση» η ΝΔ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «θα λάβει 14 φορές περισσότερα μέτρα, ύψους 14 δισ. ευρώ περίπου» ενώ γίνεται λόγος και για υφεσιακά μέτρα που υιοθετεί, όπως λένε ο κ. Τσίπρας, όπως η αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος, η συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών μέσω της κατάργησης

των φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων για π.χ. ιατρικές δαπάνες. «Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό διπλά. Όχι μόνο γιατί προτείνει τη λήψη πολλαπλάσιων δημοσιονομικών μέτρων από αυτά που περιλαμβάνονταν στο «e-mail Χαρδούβελη», αλλά και γιατί αντιγράφει τα περισσότερα από όσα περιείχε. Και επί αυτών προσθέτει φόρους, φόρους και πάλι φόρους» τονίζεται στο Non Paper.

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση προωθεί έκτακτα φορολογικά μέτρα, όπως η θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ με κατάργηση των εξαιρέσεων και των μειωμένων συντελεστών, η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα νησιά, η αύξηση κατά 30% στο φόρο πολυτελείας, η κατάργηση της μείωσης 30% της έκτακτης εισφοράς που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση» με αντάλλαγμα, όπως τονίζουν «να επιτρέψει η ΕΚΤ, να αυξηθεί το πλαφόν των 15 δισ. € στις εκδόσεις Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.»

Στο Non Paper η ΝΔ τονίζει πως με το «e-mail Βαρουφάκη», ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται και η οικονομική ανάπτυξη «ψαλιδίζεται» καθώς η αύξηση του ΑΕΠ από 2,9% που προέβλεπε ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2015 (Νοέμβριος 2014), περιορίζεται στο 1,4% στις νεότερες εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών ενώ ψαλιδίζεται εκ νέου από την Ευρωπαική Επιτροπή η οποία αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο τις προβλέψεις της για αύξηση του ΑΕΠ μόνο κατά 0,5% και μόνο αν υπάρξει συμφωνία άμεσα.

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο δημοσιονομικός στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2015 παραμένει στο 3% του ΑΕΠ, αντίθετα με τις διαρροές της κυβέρνησης ότι θα περιοριζόταν στο 1,5% του ΑΕΠ, ή και χαμηλότερα. Στη Λεωφόρο Συγγρού κατηγορούν τον κ. Τσίπρα πως «δαιμονοποίησε» το «e-mail Χαρδούβελη», ενώ τώρα, όπως λένε, αποδεικνύεται ότι το αντιγράφει καθώς από τις τις 24 κατηγορίες μεταρρυθμίσεων με μετρήσιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα που περιλαμβάνει το «e-mail Βαρουφάκη», οι 14 περιλαμβάνονταν και στο «e-mail-Χαρδούβελη».

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως ως αντιπολίτευση υπονόμευε συστηματικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και πως τώρα, «100 μέρες μετά το σχηματισμό της συγκυβέρνησής τους, η χώρα πληρώνει τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, την αδράνεια, την ανικανότητά τους» και μάλιστα κάνουν λόγο για προ των πυλών «αδιέξοδο και άτακτη χρεωκοπία».

Keywords
Τυχαία Θέματα