Κορυφαίοι επιστήμονες συζητούν για το μέλλον των μουσείων

Στο πλαίσιο του κύκλου δημόσιων συζητήσεων και διαλέξεων με τίτλο «Κοινωνία και παρελθόν: προσλήψεις της αρχαιότητας στη σύγχρονη Ελλάδα» και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τη Δευτέρα 18 Maϊου και ώρα 19:00 πραγματοποιείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δημόσια συζήτηση με θέμα: «Παρόν και μέλλον των αρχαιολογικών μουσείων».

Ομιλητές είναι οι: Άγγελος Δεληβορριάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,

τ. Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, Αναστασία Τούρτα, Επίτιμη Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Νίκος Σταμπολίδης, Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τη συζήτηση συντονίζει η Δέσποινα Καταπότη, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεωρίας Πολιτισμού και Ψηφιακού Πολιτισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στη συζήτηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι τρεις επιστήμονες, που με το έργο τους συνέβαλαν στην αναμόρφωση του χαρακτήρα των ελληνικών μουσείων. Θα ζητηθεί η εμπειρία τους ως προς το τι έχει συμβεί έως σήμερα αλλά και για το πώς πρέπει να κινηθούν τα μουσεία στο μέλλον ώστε να ανταποκριθούν στην εκπαιδευτική και κοινωνική τους αποστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η "Νεράιδα" ξανά στα νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης

Αγγλικοί υπότιτλοι στις παραστάσεις της Επιδαύρου

Τριάντα κορυφαίοι ζωγράφοι στην Ερμούπολη της Σύρου

Κίονας με τη μορφή φιδιών θα τοποθετεί στους Δελφούς

Keywords
Τυχαία Θέματα