Να κληθεί ο Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε η υπεράσπιση Παπακωνσταντίνου

Την κλήση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αλλά και του πραγματογνώμονα που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος για το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ που δημοσίευσε ζήτησε από το Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Κατηγορηματικά ο ειδικός κατέθεσε ότι δεν γνωρίζουν πότε έγινε η διαγραφή των 3 αρχείων των συγγενών Παπακωνσταντίνου. Μετά από δεκάδες τεχνικές ερωτήσεις που δεν οδήγησαν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, ο αρεοπαγίτης Δημήτρης Κράνης διατύπωσε

την κρισιμότερη των ερωτήσεων σχετικά με το αν ο πραγματογνώμονας μπορεί να πει αν η διαγραφή των ονομάτων έγινε πριν ή μετά την παράδοση του usb στον Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Κράνης: Μπορείτε να βεβαιώσετε απο το usb που έχετε στην κατοχή της αν η διαγραφή έγινε πριν ή μετά από τότε που δόθηκε στο γενικό γραμματέα;
Μ: Όχι, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε.

Στην πραγματικότητα, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε οτι η διαγραφή θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή είτε πριν είτε μετά την παράδοση. Λιγο αργοτερα εξήγησε οτι μια πραγματογνώμοσυνη στον υπολογιστή της γραμματέως του Ευ. Βενιζέλου, Σοφιας Μπέλμπα, όπως αιτήθηκε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, υπαρχει σημαντική πιθανότητα να μην συνεισέφερε στην ερευνα αυτή τη χρονική περίοδο.

Κράνης: Τι θα μπορούσαμε να μάθουμε αν εξετάζαμε τον υπολογιστή της κας Μπέλμπα;
Μ: Ίσως σε αυτό το χρόνο να μην έχει καμιά σημασία.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας εξήγησε ότι ο χρήστης windows user δεν οδηγεί σε συμπέρασμα οτι ήταν συγκεκριμένος χρήστης, ενώ έδωσε εξηγήσεις και τις ώρες.
"Οι ημερομηνίες ειναι φερόμενες. Ορισμένες ώρες αποθηκεύονται ως ώρα Ελλάδος και άλλες ως UTC. Το σύνολο μετατράπηκε σε ωρες UTC. Διαφέρει δυο ωρες χειμερινές και 3 ωρες καλοκαιρινές απο την ωρα Ελλάδος", εξηγησε σχετικα με τις αναγραφόμενες ωρες στην εκθεση πραγματογνωμοσύνης. Σχετικά με το αν θα ηταν διαπιστωσιμο το "αν σβήστηκαν τρία αρχεία", ο κ. Δελτσιδης απάντησε οτι "αν τα είχε διαγράψει ένας άριστος χρήστης θα μπορούσε να μην αφήσει ίχνη, χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό πρόγραμμα, ενώ αν δεν είχαν σβηστεί με άριστο τρόπο, θα μπορούσαν ακόμη και να ανακτηθούν ολόκληρα τα αρχεία".

Σ.Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα