«Να μπει τέλος στο καθεστώς υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα»

Ευχή όλων μας είναι η κυβέρνηση να καταλήξει σε μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας. Διότι, η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει άλλο τις συνθήκες ασφυξίας και αβεβαιότητας τις οποίες βιώνει. Δεν μπορεί να ζήσει άλλο με τον εφιάλτη του Grexit. Διότι όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει χρεοκοπία, πιστωτικό γεγονός, Grexit. Τι σημαίνει για ένα κράτος

να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Τι σημαίνει για μια επιχείρηση να επιβιώσει με κλειστές τις τράπεζες και χωρίς καταναλωτές. Τι σημαίνει για μια οικογένεια να μην έχει να αγοράσει τα είδη πρώτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη πραγματικότητα. Η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους μας αποτελεί καίριας σημασίας ζητούμενο, καθώς συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα της χώρας να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές. Εάν η διαπραγμάτευση αποτύχει, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε οδυνηρές επιλογές οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στο ευρώ. Δεν αρκεί, όμως, μόνο η συμφωνία με τους εταίρους μας για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και η οριστική έξοδος από την κρίση.

Το πραγματικό διακύβευμα για την αγορά, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι το πώς θα δημιουργηθούν ξανά στην Ελλάδα συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης η οποία θα δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας και θα επιτρέπει την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Μιας ανάπτυξης, η οποία θα παράγει περισσότερο εθνικό πλούτο, ώστε να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή και να αποκατασταθούν σταδιακά οι συνέπειες της κρίσης, ειδικά στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Η ανάπτυξη για να δώσει ελπίδα και προοπτική σε όλους μας απαιτεί μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική σταθερότητα και περισσότερο οξυγόνο στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Ήρθε η ώρα οι αποτυχημένες συνταγές της υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην επαναλάβει το λάθος της κυβέρνησης Παπανδρέου που υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο και καταδίκασε την Ελλάδα να απολέσει το μεγαλύτερο ποσοστό του εθνικού εισοδήματος της από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα