Πρόβλημα στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόϊ

Πρόβλημα για τη μεταφορά δύο μαχητικών αεροσκαφών, αποσυρθέντων τύπων της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει προκύψει εσχάτως, με αποτέλεσμα να έχουν «δεθεί» τα χέρια των αρμοδίων του πλούσιου σε εκθέματα Μουσείου Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΠΑ), που εδρεύει στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ.

Πιο συγκεκριμένα. Όπως μας ενημέρωσε σε συζήτηση που είχαμε μαζί του απόστρατος πτέραρχος, λάτρης της Αεροπορικής Ιστορίας και του ΜΠΑ, το Μουσείο αντιμετωπίζει πρόβλημα για την εκεί μεταφορά, από

την Τανάγρα, που είναι τώρα σταθμευμένα, ενός μαχητικού F-4E ASA Phnatom II και ενός επιθετικού Α-7E Corsair II, για τον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Μουσείου. Και αυτό γιατί «δεν υπάρχει προσωπικό για την αποσυναρμολόγηση κλπ.», συμφώνως πάντα με τον απόστρατο πτέραρχο.

Το θέμα ασφαλώς του να βρεθούν κάποιοι τεχνικοί για να κάνουν το συγκεκριμένο έργο για μερικές ημέρες δεν είναι «ύψιστης εθνικής σημασίας», αποτελεί όμως τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία ενός δραστήριου Μουσείου, που παλεύει για την προβολή της Αεροπορικής Ιδέας και της Ιστορίας της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε χαλεπούς καιρούς και με γλίσχρα μέσα, εμείς μεταφέρουμε το σχετικό «αίτημα» τόσο προς τον αποδεδειγμένα φίλο της Αεροπορικής Ιδέας (και πιλότο ελικοπτέρων και τον ίδιο) Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, όσο και προς τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, επίσης αποδεδειγμένο φίλο του ΜΠΑ και αναμένουμε…συντόμως θετικές εξελίξεις.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα