Μητσοτάκης: "Δεν θέλω να σκέφτομαι την ρήξη, αλλά εκεί οδηγούμαστε"

Είμαστε σε μια εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στην προεκλογική της ρητορική, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου "Παραφιλολγίες", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριακός Μητσοτάκης.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί αν εφαρμόσει την συμφωνία που υπέγραψε αλλά ευχήθηκε έστω και την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός να βρει το κουράγιο να αναδιπλωθεί και να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε…

Χαρακτήρισε άστοχη την δήλωση Νταισελμπλουμ λέγοντας πως δεν διευκολύνει αλλά από

την άλλη, απέδωσε στην κυβέρνηση άγνοια κινδύνου λέγοντας πως δεν διαθέτει την πείρα να διαπραγματευτεί στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Χαρακτήρισε τον κ. Κατρούγκαλο ως τον καλύτερο φίλο της ΑΔΕΔΥ με την πολιτική που ασκεί…

Τόνισε ότι προτεραιότητα είναι να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση καθώς εάν δεν γίνει αυτό η χώρα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές.

Ως εκ τούτου, δεύτερη προτεραιότητα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, θα είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας λέγοντας πως στον τομέα αυτό (πραγματική οικονομία) συμβαίνει μια καταστροφή για την οποία δεν μιλάει κανείς.Είπε ότι δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο ρήξης με του εταίρους αν και επισήμανε ότι από τις κινήσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως εκεί θα οδηγηθεί το πράγμα.

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά στη ΝΔ είπε ότι πλέον οι αποφάσεις είναι ελεύθερες και υπάρχει συλλογικότητα στις αποφάσεις.

Τέλος, εκτίμησε επίσης ότι δεν θα γίνουν εκλογές….

Keywords
Τυχαία Θέματα