Τεχνικά κλιμάκια: "Πάρτε πίσω τα νομοσχέδια"

Κόντρα σημειώθηκε εχθές μεταξύ της κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων των "θεσμών". Σε τέτοιο σημείο και με τόση ένταση που κάποιοι να ομολογούν ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου να είναι στον αέρα.

Η απαίτηση του επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου της ΕΕ από την πλευρά των "Θεσμών" Ντέκλαν Κοστέλο να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προκάλεσε έκρηξη.

Η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσει τον "εκβιασμό" του Κοστέλο

κατέθεσε το νομοσχέδιο αργά το βράδυ και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το υπερψηφίσουν ώστε να αντισταθούν στον εκβιασμό που επιχειρείται. Έτσι δια της πλειοψηφίας της ελληνικής πλευράς, θα υπήρχε κάμψη των δανειστών.

Σύμφωνα με non paper της κυβέρνησης «Το να θεωρεί κανείς μονομερή ενέργεια την ψήφιση νομοσχεδίου που στρέφεται κατά της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη».

Κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας τις θέσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών, μίλησαν για «αποικιοκρατική συμπεριφορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα