Μήνυμα Παππά με αιχμή στον Ντάισελμπλουμ

Ελλάδα κατέθεσε, χθες βράδυ, επισήμως στους θεσμούς ένα πλήρες, ενιαίο και συμπαγές κείμενο προτάσεων, όπως, άλλωστε, όριζε και η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου." ανέφερε ο Νίκος Παππάς λίγες ώρες μετά τη δήλωση της κυβέρνησης ότι έχει στείλει στους εταίρους κείμενο για συμφωνία με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε ταυτόχρονα πώς "Όποιος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο επί της πρότασης ας το κάνει.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αφορισμούς. Όπως είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «όποιος θέλει λύση ας συμβάλλει τώρα, όποιος δεν θέλει λύση ας σιωπήσει»" με πολλούς να υποστηρίζουν ότι αποτελεί μία αιχμή προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ καθώς οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοπάσει.

Έξι άξονες

Κυβερνητικές πηγές πηγές σημειώνουν στα parapolitika.gr τις λεπτομέρειες των ελληνικών προτάσεων αλλά και τις κόκκινες γραμμές που θέτει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αυτές οι ελληνικές προτάσεις με τις κόκκινες γραμμές που έστειλε η κυβέρνηση Τσίπρα στους Θεσμούς είναι οι εξής:

Τριπλός ΦΠΑ με 6%, 11% και 23% ο ανώτεροςΚανένα βήμα πίσω σε ασφαλιστικό και εργασιακάΌχι στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμείαΠρόωρες συνταξιοδοτήσεις χωρίς να θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματαΠρωτογενές πλεόνασμα φέτος 0,8 και 1,5 του ΑΕΠ του χρόνου.

Αν "περάσει αυτή η πρόταση, και συμφωνήσουν στο 0,8% θα μπορέσουν να περισσότερα χρήματα για κοινωνική πολιτική, τονίζει κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή σημειώνει στα parapolitika.gr ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε τις προτάσεις και ζητάει να γίνει συζήτηση επί του δικού μας κειμένου. Εξάλλου όπως τονίζει όλες αυτές οι προτάσεις κινούνται μέσα στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν γίνει στους Θεσμούς και απηχούν πάνω απ' όλα την συνισταμένη των απόψεων των εταίρων και όχι π.χ το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν θα πάμε σε εκλογές και ότι θα βρεθεί λύση μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα