Με νέο μοντέλο λειτουργίας ο ΑΝΤ1

Ο ειδικός φόρος 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του έτους, διαμορφώνει νέα δεδομένα στην τηλεοπτική αγορά και προκαλεί περαιτέρω αναταράξεις, οι οποίες ενισχύονται και από την οικονομική ρευστότητα και αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα.

Ετσι, δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας στο εσωτερικό των τηλεοπτικών σταθμών και των ΜΜΕ γενικότερα. Ο Ομιλος ΑΝΤ1 από την αρχή της λειτουργίας του και ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του τόσο γεωγραφικά, με δυναμική επέκταση σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και σε επίπεδο αντικειμένου. Λειτουργώντας ως δυναμικός και αποδεδειγμένα αξιόπιστος οργανισμός, κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσει πρόσφατα σε προληπτικές διαρθρωτικές κινήσεις, με στόχο την εξασφάλιση της σταθερότητας και τη συνέχεια της περαιτέρω ανάπτυξής του.

Ανάλογες κινήσεις πραγματοποιούνται συστηματικά από τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται βάσει συνεπούς στρατηγικής και στοχεύουν στη μακρόχρονη ευημερία. Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει ευελιξία και ετοιμότητα. Σήμερα ο Ομιλος ΑΝΤ1 αποτελεί έναν διεθνή όμιλο ΜΜΕ, τον μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που διευρύνεται σταθερά, δραστηριοποιούμενος σε 13 χώρες και σε περισσότερους από 12 διαφορετικούς τομείς, όπως η ελεύθερη και η συνδρομητική τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα ψηφιακά Μέσα, η μουσική βιομηχανία, οι εκδόσεις, το e-commerce και η παραγωγή περιεχομένου.

Απασχολεί περισσότερους από 2.600 εργαζομένους, ενώ το κοινό στο οποίο απευθύνεται ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια άτομα. Στην Ελλάδα, μόνο κατά την προηγούμενη χρονιά προσέθεσε στο δυναμικό του περισσότερους από 150 εργαζομένους. Το 2009, ήταν ο μοναδικός όμιλος στην αγορά των ΜΜΕ που, έχοντας προβλέψει την επερχόμενη ύφεση της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας και την επίπτωσή της στην αγορά, προχώρησε σε πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας του και στον απόλυτο εξορθολογισμό του κόστους διαχείρισης κάθε δραστηριότητας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Eτσι, πρώτος δημιούργησε νέα οικονομικά δεδομένα στα ΜΜΕ, οδηγώντας σε λελογισμένες μειώσεις των υπερβολικά υψηλών αμοιβών και των δαπανηρών παραγωγών, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το επίπεδο και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Με γνώμονα την παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας και αξιόπιστης ενημέρωσης προς το κοινό, σε μια δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, προχώρησε σε πλήρη επανατοποθέτησή του με απόλυτη αποδοχή και επιτυχία. Η οικογένεια Κυριακού στηρίζει έμπρακτα και αποδεδειγμένα τον Oμιλο ΑΝΤ1.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο την τελευταία 5ετία έχει ενισχύσει τον όμιλο με 100 εκατομμύρια ευρώ και θα συνεχίσει να το πράττει, καθώς τα media αποτελούν στρατηγική επιχειρηματική της δραστηριότητα. Στο πλαίσιο των αλλαγών που έχουν δρομολογηθεί, ο όμιλος προχωρά σε εξωτερικές συνεργασίες (outsourcing) όσον αφορά πολλές υπηρεσίες του ομίλου, όπως σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με στόχο την απλοποίηση της δομής και την εξασφάλιση πιο ευέλικτης και αποτελεσματικής λειτουργίας. Το μοντέλο των εξωτερικών συνεργασιών είναι μία στρατηγική που θα έπρεπε να έχει ήδη εφαρμοστεί, καθώς πρόκειται για διεθνώς εφαρμοσμένη και αποτελεσματική πρακτική. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες του «SECRET» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ θέλοντας να επιβραβεύσει εξαιρετικούς συνεργάτες του, το επόμενο διάστημα ο Ομιλος ΑΝΤ1 προτίθεται να εγκαινιάσει outsourcing συνεργασίες με επιχειρηματικά σχήματα που θα λειτουργήσουν οι ίδιοι, θέλοντας έτσι να τους ενισχύσει σημαντικά και να τους βοηθήσει να ξεκινήσουν ένα νέο προσωπικό εγχείρημα, δημιουργώντας ασφαλείς συνθήκες για να αναπτυχθούν επιχειρηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακυρώνεται η έκδοση εφημερίδας από Τράγκα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτεται στο Ougachallenge!

Ο Γιώργος Κιμούλης τα "έχωσε" στον ΣΚΑΙ... μέσα στον ΣΚΑΙ (VIDEO)

Επενδύσεις στην τηλεόραση

Μετακομίζει η εφημερίδα "Sportday"

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει 2.500 προσλήψεις στην ΕΡΤ

Δύο μεγάλες προσφορές ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Μεγ. Παρασκευή με την ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Τέσσερις μεγάλες προσφορές ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Μεγ. Παρασκευή με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα