Με μουσική της Ευγενίας Μανωλίδου "Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος"

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμμετέχοντας στους φετινούς εορτασμούς για το Διεθνές Έτος Φωτός, εντάσσει στο πρόγραμμά του τη νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος».

Η ψηφιακή αυτή παράσταση, που έχει διάρκεια 40 λεπτά και προβάλλεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις αίθουσες του Πλανητάριου μέχρι και τις 5 Απριλίου, πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με το φως, που προτείνεται για παιδιά

άνω των δέκα ετών και για ενήλικες.

Το ορατό φως δεν είναι παρά ένα ελάχιστο μόνο τμήμα της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα ουράνια σώματα. Από τη στιγμή, όμως, που κατασκευάσαμε τηλεσκόπια, τα οποία «βλέπουν» και σε διαφορετικά μήκη κύματος, οι αστρονομικές μας γνώσεις πολλαπλασιάστηκαν ραγδαία. Από τα μεγάλα αστεροσκοπεία στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, και από την εξερεύνηση του Ηλιακού συστήματος στους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους, η παράσταση αυτή αναδεικνύει την σημασία που έχει το φως στην αστρονομική έρευνα, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την εξερεύνηση του Διαστήματος και την επιστημονική έρευνα γενικότερα.

Η μουσική είναι της Ευγενίας Μανωλίδου.

Δείτε το πρόγραμμα των προβολών ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κώστας Γαβράς: Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Μελέτη για το σπίτι της Κάλλας στη Μεσσηνία

Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Φιλοσοφική Ακαδημία

Γνωστός τραγουδιστής πέθανε μέσα σε πλοίο της γραμμής

Μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 1 έτους

Κατεδαφίζεται το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη στην Πέλλα

Keywords
Αναζητήσεις
αγγελιοφόρος του σύμπαντος
Τυχαία Θέματα