Με απόλυτη επιτυχία το 4ο Spetses Mini Marathon (ΦΩΤΟ)

Της Μαίρης Αυγερινοπούλου

Με σύμμαχο τον άκρως καλοκαιρινό καιρό, τον δυνατό ήλιο να λούζει όλο το νησί , τη θάλασσα να στραφταλίζει με νέο ρεκόρ συμμετοχών και με σύνθημα «Νίκη είναι η συμμετοχή» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Spetses Mini Marathon,(10-12 Οκτωβρίου) που από τη «γέννησή» του έδειξε ότι θα γίνει θεσμός.

Η δημιουργία αυτού του θεσμού, από την υπεύθυνη της διοργάνωσης ,Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, είχε αυτή τη φορά ακόμα πιο πολλούς

οπαδούς. Με αποτέλεσμα φέτος στις Σπέτσες να φθάσουν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες και αθλητές (επαγγελματίες και μη) οι οποίοι έζησαν στους ρυθμούς, του Spetses Mini Marathon που πραγματοποιήθηκε από την Communication Lab υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Δήμου Σπετσών.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου, τα παρκινγκ στην Κόστα είχαν κατακλυστεί από τους επισκέπτες που ήθελαν να ζήσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, όπου κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη νίκη, όσο για τη συμμετοχή. Και αυτό γιατί όλοι , με το δικό του τρόπο ο καθένας, συμμετέχουν. Μαμάδες με μωρά στα καροτσάκια τους, λιλιπούτειοι αθλητές, ενήλικες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες , αθλητές με τα αμαξίδιά τους, έδωσαν ραντεβού για άλλη μία φορά στο νησί της Μπουμπουλίνας και αγωνίστηκαν στο κολύμπι και στο τρέξιμο.

Οι τσάντες άνοιξαν, οι φόρμες και τα μαγιώ φορέθηκαν και όλοι , με τη σειρά τους, πήραν θέση στην εκκίνηση. Ανάμεσά τους, Ολυμπιονίκες ,επαγγελματίες αθλητές διεθνούς βεληνεκούς όπως οι: Σπύρος Γιαννιώτης, Περικλής Ιακωβάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Αθανασία Τσουμελέκα, Γιάννης Δρυμωνάκος και Χρήστος Μποφίλιος , η διάσημη ηθοποιός Μπο Ντέρεκ, που ολοκλήρωσε το κολύμπι των 3000 μέτρων σε χρόνο 1:21.51 ,η Μπαρ Ραφαέλλι, που ήρθε ειδικά για τη διοργάνωση μετά από φωτογράφηση που έκανε στην Σαντορίνη κ.ά.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στην παρουσία των Παραολυμπιονικών, Αλέξανδρου Ταξιλδάρη και Μάκη Καλαρά καθώς και του Χρήστου Κωσταντακόπουλου που εκπροσώπησαν τον «Περπατώ» (Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα). Η ομάδα αυτή έλαβε μέρος στα 10χλμ. και τα 25 χλμ. αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των αθλητών και θεατών

Περισσότερες από 5.000 ήταν οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ& 25 χλμ, Κολυμβητικός Αγώνας – Διάπλους Σπετσών 2.500 και 5.000 μέτρων, Παιδικός Αγώνας 1.000 μ., Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας & Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My first Spetses Mini Marathon»).

Η αυλαία, όπως κάθε χρόνο, άνοιξε με την τελετή έναρξης στην Αναργύρειο και Κοργιαλενείου Σχολής .

Για μία ακόμα φορά «ψυχή» της διοργάνωσης αποτέλεσαν οι 300 Σπετσιώτες εθελοντές, οι οποίοι με τη διάθεσή και το κέφι τους υποστήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν καθοριστικά στην θερμή φιλοξενία όλων των επισκεπτών.

Σχολιάζοντας την επιτυχία του αγώνα, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, δήλωσε: «Περιμέναμε ότι ο φετινός Spetses Mini Marathon, θα ήταν ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος μέχρι σήμερα. Είναι αλήθεια όμως ότι οι συμμετοχές και οργανωτική ροή του τριημέρου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Το μήνυμα “Νίκη είναι η συμμετοχή” αποδείχτηκε απόλυτα ταιριαστό για μια εκδήλωση – γιορτή, που θα θυμόμαστε για καιρό. Το 4οSpetsesMiniMarathon επιβεβαίωσε ότι έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η συμμετοχή και η συνεργασία μπορούν να αποτελέσουν στέρεο θεμέλιο για κάθε υγιή κοινωνική πρωτοβουλία. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους τους Σπετσιώτες που για μια ακόμα χρονιά πρόβαλαν το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας, αγκαλιάζοντας τη διοργάνωση που πλέον καθιερώνεται διεθνώς ως θεσμός.»

Η οργανωτική επιτροπή του Spetses Mini Marathon και οι Σπετσιώτες, αξίζει να σημειώσουμε ότι, οργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων τις οποίες απόλαυσαν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι επισκέπτες στο νησί.

Το πρωί του Σαββάτου, μάλιστα, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και οι περίφημες μαγείρισσες του νησιού προσέφεραν τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» περιμένοντας τους κολυμβητές στην αποβάθρα του τερματισμού για να τους αποζημιώσουν για τη μεγάλη προσπάθεια με τοπικές λιχουδιές.

Χρυσός Χορηγός ήταν -για 4η συνεχή χρονιά- η ING Ελλάδος και Telecoms Provider - η WIND .

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μαρίνα Βερνίκου & Μίλτος Καμπουρίδης

Ηρώ Βαχάρη

Άννα Ανδεάδη

Ντόλα Νομικού

Φανή Σαραντοπούλου

Ελένη Πετρουλάκη

Από αριστερά: Παναγιώτης Λυράκης, Χρήστος Μποφίλιος, Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη

Σπύρος Γιαννιώτης

Ίλια Ίβιτς

Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Καίτη Κουτσολιούτσου

Οι κυρίες Κουτσουλιούτσου και Σαββοπούλου

Τζώνυ Καλημέρης

Keywords
Τυχαία Θέματα