To ΥΠΕΘΑ τίμησε την Ερμιόνη Πρίγκου

Κίνηση ύψιστης ηθικής αλλά και διπλωματικής σημασίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, τιμώντας την Κυρία Ερμιόνη Πρίγκου από το Σκουτάρι της Χειμάρρας, η οποία για 74 ολόκληρα χρόνια φροντίζει τα μνήματα των ενταφιασμένων στην αυλή του σπιτιού της στη Χειμάρρα, έξι Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πατρίδος πολεμώντας τους Ιταλούς στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41.


Η Ελληνική Πολιτεία, δια του ΥΕΘΑ

Δ.Αβραμόπουλου απένειμε στην Κυρία Πρίγκου τη «Διαμνημόνευση Εξαιρέτου Πράξεως» για τον συνεχή επί δεκαετίες και με προσωπικό κίνδυνο για τη ζωή της και την οικογένειά της απέδιδε τις Χριστιανικές και όποιες άλλες τιμές στη Μνήμη των έξι αγνώστων σε αυτήν Ελλήνων στρατιωτών, που τότε είχαν πρόχειρα ενταφιαστεί στην αυλή του σπιτιού της.


Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ, εκτός του Υπουργού παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η στρατιωτική των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλ. ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για τον εντοπισμό και την στρατιωτική ταφή στα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία της Βορείου Ηπείρου, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
Συγχαρητήρια στην τιμηθείσα συνοδευόμενες από τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ όλων των Ελλήνων για ό,τι έκανε, αλλά και στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για το ό,τι την τίμησε, ιδιαιτέρως αυτήν την εποχή.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα