Με άγριες διαθέσεις έρχονται οι τροϊκανοί

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου περίπου, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2014 αλλά και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2014-2017. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει μέχρι τα μέσα του μήνα, να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα και συγκεκριμένα τις συζητήσεις για το ύψος του δημοσιονομικού κενού το 2014, το σχέδιο αναδιάρθρωσης

των αμυντικών βιομηχανιών, τη διαθεσιμότητα αλλά και τον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα ο οποίος έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι φτάνουν σήμερα στην Αθήνα, έχουν δώσει προθεσμία δύο μόλις εβδομάδων στην ελληνική πλευρά προκειμένου να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Αύριο το πρωί οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών όπου και θα αρχίσουν τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων. Το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση όπου και θα συζητηθεί το κρίσιμο ζήτημα της «μαύρης τρύπας» των 500 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα