Κυριάκος Μητσοτάκης: "Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν την πρόταση για το ενιαίο μισθολόγιο" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν την πρόταση για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, έχουμε συζητήσει μαζί τους εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί» ξεκαθάρισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις δηλώσεις που είχε κάνει χθες

ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ότι η συμφωνία έγινε στο Παρίσι, χωρίς να ενημερωθεί κανείς από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημείωσε «η εισήγησή του είναι απολύτως σαφής και μιλά για 2ετή δοκιμαστική περίοδο των νεοπροσλαμβανόμενων δημόσιων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα έχει απολαβές λίγο χαμηλότερες από τις σημερινές» και συνέχισε τονίζοντας πως «με την παρέλευση των δύο ετών ο υπάλληλος θα αξιολογείται και θα μονιμοποιείται μόνον εφόσον πληροί κάποιες προϋποθέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την ελληνική αριστερά για αλλεργία στην αξιολόγηση και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ευαγγελίζεται την επιστροφή στο παρελθόν.
«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη διάλυση της ευρωζώνης» πρόσθεσε ο υπουργός σημειώνοντας πως «η εξουσία κάνει τις συνιστώσες πιο πειθαρχημένες αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν».

Όσον αφορά στα όσα υποστηρίζουν βουλευτές και υπουργοί της Ν.Δ. για επιστροφή στη δραχμή σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε «Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που οι εταίροι μας δεν συμφωνήσουν στην μονομερή διαγραφή του χρέους. Πώς θα χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία; Τρεις λύσεις υπάρχουν. Ή πας στις αγορές, πράγμα αδύνατον, ή συνάπτεις νέο Μνημόνιο ή βγάζεις τη χώρα από το ευρώ και τυπώνεις δικό σου νόμισμα.


Τέλος, σχετικά με το εάν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Γιατί συζητάμε για τους 180, ενώ ακόμη δεν έχουμε συζητήσει για το πρόσωπο. Το πρόσωπο που θα προταθεί έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κατά την άποψή μου πρέπει να μην συνδέεται στην ενεργό πολική. Να είναι ένας σπουδαίος Έλληνας και Ελληνίδα που πρέπει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα