Κυριάκος Γριβέας: Ο φαρμακοποιός που τα ήθελε όλα...

Του Διονύση Θανάσουλα

Τελικά όλα έχουν ένα τέλος σε αυτή την ζωή, ειδικά γι’ αυτούς που λάτρεψαν το glam και τη πολυτέλεια, ξοδεύοντας λεφτά από θαλασσοδάνεια. Ο κ. Κυριάκος Γριβέας που παραδόθηκε μαζί με την σύζυγό του κ. Αναστασία Βάτσικα σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου μάλλον δεν φανταζόταν ποτέ την εξέλιξη που θα είχε.

Αυτός ένας απλός υπάλληλος φαρμακείου μετουσιώθηκε σε έναν δαιμόνιο επιχειρηματία, έχοντας την εύνοια πολιτικών, επιχειρηματιών και τραπεζιτών.

Ο «γαλάζιος» Κυριάκος όπως τον θυμούνται κάποιοι δεν είχε τελικά πολιτικά πιστεύω. Από την

εύνοια της οικογένειας Μητσοτάκη και τις διασυνδέσεις στην ΟΝΝΕΔ, άνοιξε τα φτερά του επιχειρηματικά επί πρωθυπουργίας Καραμανλή για να μεταπηδήσει κατόπιν στο πρωθυπουργικό αλλά και οικογενειακό περιβάλλον του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Το περίφημο δάνειο των 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ακόμη αγνοείται, αν και οι καλά γνωρίζοντες τον δαιμόνιο Γριβέα ξέρουν πολύ καλά που κατέληξε. Το μετέτρεψε σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο και σαλέ στο Κιτζμπούχελ της Αυστρίας, ονειρικά αυτοκίνητα Aston Martin και Porsche, αλλά και πανάκριβα ψώνια σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Όντας ένα golden boy του κομματικού συστήματος είχε άριστες δημόσιες σχέσεις με επιφανή πρόσωπα του πολιτικού κόσμου και αποδείχθηκε χρυσοθήρας και επιχειρηματίας των περιστάσεων. Σαν προνοητικός προτίμησε να αναχωρήσει από την Ελλάδα πολύ προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προφανώς επειδή κατάλαβε έγκαιρα ότι τα χειρότερα έρχονται.

Το δεύτερο στεφάνι και η άνοδος

Όταν ο Κυριάκος Γριβέας γνώρισε την μετέπειτα δεύτερη σύζυγό του κ. Αναστασία Βάτσικα, είχε ήδη αφήσει πίσω του τον τίτλο του υπαλλήλου φαρμακείου.

Λόγω γνωριμιών είχε πάρει μέρος στο μεγάλο πάρτι με τα φάρμακα, είχε βγάλει κάποια λεφτά, αλλά ήθελε κι’ άλλα.

Μαζί της ιδρύει την εταιρεία C&C International Group of Companies, η οποία τον απογειώνει επαγγελματικά. Αυτός ειδικός στο PR σχέσεις και τις δυνατές πολιτικές γνωριμίες, η σύζυγός του ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου και άσος στην οργάνωση και την οικονομική διαχείριση.

Οι δουλειές πάνε τρελά και καθιστούν πολύ γρήγορα το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα κυρίαρχο όνομα στον χώρο με luxury ταξίδια, μοίρασμα διαφημιστικών πακέτων και πανάκριβες εκδηλώσεις.

Γρήγορα γίνεται ο άνθρωπος των πολιτικών ηγεσιών, ακόμη και επί κυβέρνησης Σημίτη, πρόθυμος να συνδράμει υπουργούς και υποψήφιους βουλευτές.

Δίπλα του και κοντά του πάντα η οικογένεια Μητσοτάκη, με την οποία διατηρεί από την αρχή εξαιρετικές σχέσεις. Δεν ήταν μόνο ο θείος του, που έτσι κι αλλιώς του είχε ανοίξει την πόρτα, αλλά και η δική του παρουσία στη «γαλάζια» Νεολαία και η ένταξή του στον ευρύτερο κύκλο επιρροής της «αγίας οικογένειας». Αργότερα μάλιστα, όταν θα επεκταθεί και στα ξενοδοχειακά, η Ευρυτανία θα είναι μέσα στο πλάνο του (διατηρούσε εκεί μία μονάδα), λόγω της ιδιαίτερης σχέσης με την περιοχή. Δεν μένει όμως μόνο εκεί.

Συστήνει εκδοτική εταιρεία (Modus Vivendi), δημιουργεί την εταιρεία επικοινωνίας CIP, ανέλαβε την οργάνωση του Diners Club, σύστησε την ID Events, με αποκλειστική δραστηριότητα την προώθηση τσιγάρων, ενώ ανέλαβε και την εκμετάλλευση των ξενοδοχείων «Country Club».

Business με Αντρίκο και Νίκο!

Όταν γνωρίζει τους κυρίους Νίκο και Αντρίκο Παπανδρέου προσδοκά μέσω αυτών νέες σπουδαίες ευκαιρίες για «φρέσκο» κρατικό χρήμα.

Αναπτύσσει αμέσως στενές κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις μαζί τους και είναι η εποχή που ο Κυριάκος Γριβέας αφήνει εντελώς τους χαμηλούς τόνους και το σεμνό προφίλ εξαιτίας και της καταγωγής του-ήταν ο γιος ενός αστυνομικού-αφού δεν είχε από την αρχή την άνεση ενός γόνου της καλής κοινωνίας.

Ακολούθησαν οι πολυήμερες αποδράσεις στην Κουρσεβέλ, το Γστάαντ και άλλα αλπικά θέρετρα αλλά και η περίφημη πράσινη ανάπτυξη που αποδείχτηκε μοιραία για τον ίδιο. Όλα έδειχναν ιδανικά αφού το 2010 τα φούμαρα περί πράσινης ανάπτυξης γνώριζαν πιένες, με έναν πρωθυπουργό να επιδίδεται σε ακατάσχετες μίνι-διαλέξεις λατρεύοντάς τα.

Δυστυχώς μόλις η κατάσταση στράβωσε-βλέπε υπαγωγή στο ΔΝΤ και μνημόνιο-ο κ. Γριβέας εξαφανίστηκε κυριολεκτικά εν μια νυκτί μέχρι σήμερα που παραδόθηκε, νοιώθοντας προφανώς τον κλοιό να σφίγγει γύρω του.

Keywords
Τυχαία Θέματα