Κόλαση στη Βουλή! Ντινόπουλος: "Ο Μαριάς μου έκανε μήνυση γιατί τον είπα Πασόκο"

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή Αργύρης Ντινόπουλος και Νότης Μαριάς κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ έπειτα από μήνυση που του κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή σε προεκλογικό πάνελ ο κ. Ντινόπουλος τον είχε αποκαλέσει Πασόκο που το 2000 προπαγάνδιζε για να ξαναβγει ο Σημίτης.

Ο κ. Μαριάς έλαβε πρώτος τον λόγο παραδεχόμενος ότι έδωσε αγώνες κάποτε με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ το οποίο

όμως εγκατέλειψε όταν ψήφισε το Μνημόνιο. Χαρακτήρισε μάλιστα συκοφαντικά όσα είπε ο κ. Ντινόπουλος ζητώντας την άρση της ασυλίας του.

Στην απάντησή του ωστόσο ο κ. Ντινόπουλος ανέβασε τους τόνοςυ χαρακτηρίζοντας τον κ. Μαριά ως μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας λόγω των κομμάτων που έχει αλλάξει. "Πράγματι σε εκείνη τη συνέντευξη είχα πει ότι ο κ. Μαριάς παραμονές εκλογών του 2000 έλεγε ότι μετά τις εκλογές θα επακολουθήσει νέα άνθιση του Χρηματιστηρίου μετά την μεγαλειώδη νίκη Σημίτη. Αυτός ήταν τότε ο κ. Μαριάς που τώρα παρουσιάζεται ως δήθεν εχθρός των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ. Και τώρα έρχεται να μετατρέψει τα πολιτικά επιχειρήματα σε ποινικά αδικήματα. Αυτό είναι η επιτομή των δικτατορικών καθεστώτων" είπε ο κ. Ντινόπουλος. Η κατάσταση βγήκε εκτός ορίων όταν ο κ. Ντινόπουλος σε μια αποστροφή της ομιλίας του προκάλεσε τους ΑΝ.ΕΛ λέγοντας ότι οι κατηγορίες προέρχονται από έναν βουλευτή του οποίου ο αρχηγός προέτρεπε τους πολίτες να λυντσάρουν τον δήμαρχό τους και του οποίου μέλη κατηγορούνται για μείζονα οικονομικά εγκλήματα. "Ξέρετε τι έκανε ο κ. Μαριάς. Μου υπέβαλε μήνυση γιατί του είπα ότι είναι Πασόκος την εποχή που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ" κατέληξε ο κ. Ντινόπουλος.

Όπως ήταν φυσικό το λόγο ζήτησε ο κ. Καμμένος ο οποίος με εμφανή οργή καλούσε επί δέκα λεπτά τον κ. Ντινόπουλο και τον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη να πουν για ποιο οικονομικό έγκλημα κατηγορείται αλλιώς να ζητήσουν συγγνώμη. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα με αποτέλεσμα το μπάχαλο να επιταθεί και να κρατήσει για ώρα.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα