Κυρανάκης: "Να μειωθούν οι μισθοί των ευρωβουλευτών"

Ο 27χρονος υποφήφιος ευρωβουλευτής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, άγγιξε το ευρωπαϊκό ταμπού των μισθών και της πολυτέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Αναφέρει στοιχεία, που δείχνουν ότι, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί των ευρωβουλευτών αυξήθηκαν, η παρουσία τους “στην δουλειά” τους μειώθηκε και τονίζει πως την ίδια στιγμή οι ευρωβουλευτές ξοδεύουν αλόγιστα χρήμα φορολογουμένων σε άχρηστα μικροπράγματα και προκλητικές πολυτέλειες, όπως για cocktail party

και .. πετσετάκια με το σήμα της ΕΕ.

Αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριος Martin Schultz, και υποψήφιος των Σοδιαλιστών για την προεδρία της Επιτροπής, προσέλαβε περισσότερους συνεργάτες από τον Barosso, έχοντας μάλιστα πολύ μικρότερο χαρτοφυλάκιο και αφού αύξησε και τον δικό τους μισθό, τους χρησιμοποιεί για την προσωπική εκλογική του εκστρατεία και όχι για την θεσμική τους αποστολή.

Κλείνει, λέγοντας, ότι πρέπει να περικοπούν οι μισθοί των ευρωβουλευτών και να είναι ανάλογοι τις εργασίας που παρουσιάζουν, ότι πρέπει να καταργηθεί η διπλή έδρα του Κοινοβουλίου (Στρασβούργο – Βρυξέλλες), ότι πρέπει να μειωθούν οι άσκοπες εκτυπώσεις και τα λειτουργικά τις ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και λέει χαρακτηριστικά: "Η δύναμη της Ευρώπης είναι οι άνθρωποί της, όχι τα μεγάλα, ακριβά, κτίρια των Βρυξελλών. Σε αυτούς πρέπει να επενδύσει η Ένωση και να ξεχάσει τις νοοτροπίες που απομόνωσαν το ημικύκλιο με τις 751 θέσεις από τους 505 εκατομμύρια πολίτες που το πληρώνουν. "

Keywords
Τυχαία Θέματα